[UPDATE 3] Copaci puși la pământ și localități întregi fără energie electrică în Caraș-Severin

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Codul portocaliu intrat în vigoare seara trecută și-a făcut simțită prezența cu vârf și îndesat în Caraș-Severin. Mai mulți copaci au fost puși la pământ de vântul puternic, iar localități întregi au rămas fără energie electrică.

Din păcate, meteorologii au avut dreptate. Județul Caraș-Severin a fost lovit ieri de o furtună puternică, iar urmările nu au întârziat să apară. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, iar sute de oameni au rămas fără curent.

Pompierii militari au intervenit aseară pentru degajarea Drumului Județean 581, pe raza satului Giurgiova, după ce un copac a căzut pe șosea și a îngreunat circulația. Tot pentru o astfel de intervenție au fost solicitați pompierii și în Băile Herculane, iar în Caransebeș, un copac a căzut pe o conductă de gaz, în urmă cu puțin timp. La fața locului s-a deplasat și o echipă E.ON Gaz.

De asemenea, din cauza furtunii, mai multe localități au rămas seara trecută fără energie electrică. Este vorba despre Goruia, Gârliște, Cărbunari, Sasca Montană, Răcășdia, Vrăniuț, Vrani, Greoni, Grădinari, Ciuchici, Ciclova Română și cartierul Moniom din Reșița.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică rămâne în vigoare până la ora 12.00. Deocamdată, meteorologii nu au anunțat prelungirea acestuia. Hidrologii, în schimb, ne atenționează că până mâine dimineață nu este exclus să ne confruntăm cu inundații, mai multe râuri și afluenți ai lor fiind sub cod galben și portocaliu.

Ora 9.50

promovare banner maxagro

Circulația trenurilor pe ruta Oravița-Anina a fost închisă din cauza scurgerii de material aluvionar. Linia ferată a fost afectată pe circa 60 de metri.

Ora 10.10

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” anunță că, la această oră, 4.305 abonați din Caraș-Severin sunt fără energie electrică. În prezent mai sunt afectate următoarele localități: satul Bigăr, satul Răchitova, Cărbunari, Sasca Montană, Berliște, Răcășdia, Iam, Milcoveni, Vărădia, Vrani și cartierul Moniom din Reșița. Pentru remedierea problemei acționează 6 echipaje ale Enel.

Ora 21.20

Potrivit ISU „Semenic”, la ora 18.36 nu au mai existat localități nealimentate cu energie electrică, problemele cauzate pe această linie de furtună fiind rezolvate în totalitate.

Sursă foto: stiri.botosani.ro

publicitate tmc 640