Poarta de pe Calea Aradului va fi demolată săptămâna viitoare

După tragedia provocată de furtuna puternică din septembrie 2017, în sfârșit autoritățile vor demola poarta de intrare în Timișoara de pe Calea Aradului. Primarul spune că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

În 2017, un tânăr a murit zdrobit după ce la furtuna violentă din septembrie, poarta de intrare de pe Calea Lugojului a căzut peste autoturismul cu care victima, un student, se întorcea în oraș. Autoritățile au demontat poarta și acum același lucru se va întâmpla și cu cea de pe calea Aradului, pentru a evita o nouă tragedie. Anul trecut, poarta de pe Calea Lugojului a cedat din cauza vântului extrem de puternic. Cele două porți fuseseră reabilitate, iar acest lucru le-a afectat structura de rezistență inițială, făcută pe vreme Comunismului.

După ce poarta de pe Calea Aradului va fi demontată, în zonă se va face racordul cu un drum de legătură cu Calea Torontalului. „Deocamdată nu se poate face racordul la Calea Aradului, până nu se demontează acea poartă de intrare în oraș. Ea va fi demolată zilele acestea și atunci se vor face racordurile. Îndemn ca această lucrare să fie finalizată până la venirea iernii”, a spus primarul Robu.

O poartă similară există și pe Calea Șagului.

Sursa foto: banatulazi.ro