Ora de magie cu „profesorul” Christianis, la Casa de Cultură!

Fascinați de mister și imprevizibil, zeci de părinți și-au însoțit odraslele la Casa de Cultură Moldova Nouă, unde magicianul Christianis și Entertainment Magic le-au oferit acestora biletele spre o călătorie de poveste, spre o lume în care imposibilul devine posibil, spre un tărâm, aparent, ireal.

Conștient de abilitățile sale într-ale iluzionismului, magicianul Christianis a captat atenția publicului de la Moldova Nouă încă din prima clipa în care a pășit pe scenă. Cu recuzita așezată, strategic, în jurul lui, acesta, ajutat de micuții voluntari din sală, a deschis spectacolul cu clasicele trucuri: bile de ping pong (care ba dispăreau, ba apăreau în număr tot mai mare) și sfori, pe care, ori de câte ori asistenții le tăiau cu foarfeca, acestea reveneau la forma inițială, întregi, fără niciun nod între ele.

Captarea atenției piticilor prin cărți care, inițial, erau simple foi albe, apoi dintr-o dată acestea ilustrau fel și fel de desene viu colorate, prin formula magică „Abracadabra”, în urma căreia baloanele deveneau porumbei, nu a fost singurul țel al magicianului. Doza de mister a început să crească în intensitate odată cu apariția lui Toma necredinciosul pe scenă (reprezentat de părinți, adulți), care, pentru a crede, trebuia nu doar să vadă anumite lucruri, ci să le simtă, să le audă.

Prea sigur, prea ca la Moldova Nouă, Christianis a invitat doi părinți din sală care să îl ajute la trucul încătușării. Cu ambele mâini legate, asigurate cu lacăte, iluzionistul i-a lăsat cu gura căscată, inclusiv pe adulți, în momentul în care, hocus, pocus a reușit să se elibereze, lăsându-i pe toți cu aceeași întrebare pe buze: „Oare cum a făcut-o și pe asta?”.

Punctul culminant al serii, indubitabil un deliciu al publicului, a fost momentul dedicat dansului. Dar nu orice dans, ci un tango excepțional, executat de magician cu partenera sa: o masă zburătoare. Chiar și Arnold Schwarzenegger ar fi invidios că nu a avut o asemenea parteneră de dans în filmul True Lies (din 1994). E drept, fără trandafirul roșu în gură, dar chiar și așa.

La finalul spectacolului, copiii s-au putut fotografia cu îndrăgitele personaje din desenele animate (Elsa, Mickey Mouse, motanul Garfield) și, de asemenea, au avut posibilitatea să-și achiziționeze fel și fel de baghete „magice”, direct de la sursă (cu tot cu instrucțiuni), dar nu pentru a transforma pe careva în broască, ci pentru a-și vrăji pe părinți în acele momente când mai fac câte o năzbâtie.