PNRR – greaua moștenire lăsată de USR pesediștilor

Fostul ministru Cristian Ghinea USR, prezent la Reșița, vorbește despre PNRR.
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Cristian Ghinea le-a lăsat o grea moștenire social-democraților: Programul Național de Redresare și Reziliență. „Nu a fost tradus și pe limba PSD”, spune Andrei Plujar.

Președintele USR Caraș-Severin răspunde acuzațiilor lansate în spațiul public de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, care a atras atenția că, în timpul cât au stat la guvernare, cei din USR s-au împrumutat masiv, rămânând ca nota de plată să fie achitată de alții. În plus, nici reformele din PNRR nu ar fi cele mai potrivite.

CITEȘTE ȘI: Simonis către Drulă: „Voi ați mâncat și noi plătim”

„Am văzut atacuri din partea lui Alfred Simonis că tot vina USR este pentru ceea ce se întâmplă acum în țară, cu Ghinea ăsta care i-a nenorocit lăsându-le greaua moștenire, un Program Național de Redresare și Reziliență, care probabil este singurul program de țară făcut timp de 30 de ani. Dacă era PSD la putere în momentul în care a fost scris PNRR, probabil că și acum mai scriau la el sau se certau cum să își împartă proiectele pe ministere. Este greu să și implementezi greaua moștenire pe care le-am lăsat-o noi lor. Ei nu știu bine să citească, mare parte a pesediștilor, cum nu am îndoieli că știu nici să scrie prea bine. Dacă ne uităm la școala absolvită de Marcel Ciolacu, mi-e greu să cred că el înțelege ceva dintr-un proiect așa de mare și de stufos cum e PNRR.”, a replicat Andrei Plujar.

Șeful USR Caraș-Severin spune că, dacă PNRR-ul nu a fost suficient de clar pentru cineva, se puteau cere lămuriri direct de la Cristian Ghinea, cel care a pus bazele programului. Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene a fost prezent inclusiv în Caraș-Severin și a lansat o invitație tuturor primarilor și șefilor de instituții.

„Când am avut «Caravana fondurilor europene» și Cristi Ghinea a fost prezent la Reșița, noi am trimis o invitație și către instituții, către primării. Puteau să vină să le explicăm că nu este atât de complexă situația și atât de grea precum le-o prezintă șefii lor de la partid. Puteau să vină să afle direct de la omul care a scris PNRR, care a încropit proiectele tuturor ministerelor în PNRR. La momentul respectiv am avut al treilea program ca timp terminat din UE, un program foarte lăudat la momentul respectiv de către comisarii europeni. Dar nu a fost tradus și pe limba PSD. PNL ar fi trebuit să îl înțeleagă pentru că a fost propus și de miniștrii lor de la momentul respectiv.”, a mai precizat Andrei Plujar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/