Partidul Național Liberal, moment de sărbătoare

i c bratianu
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Prilej de sărbătoare pentru Partidul Național Liberal. Se împlinesc 159 de ani de la nașterea marelui om politic Ion I. C. Brătianu.

Partidul Național Liberal celebrează astăzi 159 de ani de la nașterea marelui om politic Ion I. C. Brătianu. Născut într-o familie cu tradiții liberale, a marcat evoluția României într-o perioadă de profunde transformări. Președinte al PNL din 1909 până la sfârșitul vieții sale (în 1927), a adaptat partidul la noul context de după Primul Război Mondial, când viața politică din toată Europa se așeza pe noi coordonate și partide cu tradiție dispăreau.

A fost de cinci ori prim-ministru al României între 1909 și 1927 și s-a remarcat ca autor al reformei agrare și al celei electorale, care au trasat cadrul în care s-a derulat viața socio-economică și politică a României până la dictatura comunistă. Abilitățile sale diplomatice au adus României câștig de cauză la tratativele care au încheiat Primul Război Mondial, prin care s-a realizat întregirea țării. Moștenirea sa politică dăinuie în PNL și exemplul său îi ghidează pe liberali și astăzi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/