PNL trimite la Bruxelles oameni care să apere interesele României!

Parlamentarii liberali de Caraș-Severin sunt entuziasmați de configurația listei pentru alegerile europarlamentare votată astăzi, cu majoritate covârșitoare.

Jurnalistul Rareș Bogdan deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, liberalii mizând pe obţinerea a 10 locuri de eurodeputaţi, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%! „M-am hotărât să candidez cap de listă pentru PNL. Candidez ca PNL să devină pentru prima dată în istoria post-decembristă primul partid din România. Pe 26 mai, PNL are șansa istorică să fie primul partid al României. Nu vreau nicio funcție în partid, rămân simplu membru de partid la Sectorul 1 București. Funcțiile în partid se câștigă. Dacă cei din partid vor considera că le aduc un plus, ei vor hotărî. Eu deocamdată nu doresc o funcție în partid”, a afirmat Rareș Bogdan, pentru MEDIAFAX.


Liberalii vor valida lista pentru alegerile europene din 26 mai în ședințele BEX și BPN ale partidului, listă pe care se află:

 1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
  2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
  3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
  4. Daniel Buda, europarlamentar
  5. Adina Vălean, europarlamentar
  6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
  7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
  8. Gheorghe Falcă, primar Arad
  9. Cristian Bușoi, europarlamentar
  10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar
  11. Vlad Nistor
  12. Mihai Țurcanu, europarlamentar

Liderul PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, e foarte încântat de cei aflați pe locuri eligibile: „Revenirea lui Rareș Bogdan în PNL este un câștig pentru partid și pentru reprezentarea noastră în Parlamentul European. Am votat în majoritate covârșitoare, doar cu două abțineri, această formulă câștigătoare pentru România”.

Valeria-Schelean Șomfelean, deputat PNL de Caraș-Severin, a apreciat la rândul său apariția jurnalistului de la Realitatea TV pe prima poziție pe lista PNL. „Nu știu ce discuții au fost în cadrul ședinței de astăzi, dar cu siguranță au fost avute în vedere toate aspectele legate de a arăta românilor fatul că PNL este un partid dornic să se reformeze, să-și deschidă ușile și porțile pentru cei care doresc într-adevăr să facă performanță și din punct de vedere politic. Să ne amintim că și la alegerile parlamentare din 2016 PNL a venit cu foarte mulți oameni noi care nu au fost neapărat membri de partid până în acel moment”, a afirmat parlamentarul.

În PNL nu se mai simte astăzi faptul că partidul a absorbit la un moment dat PDL-ul, susține Schelean, astfel că ar fi eronate comentariile potrivit cărora foștii pedeliști și-ar fi negociat locurile lor pe listă. „Nu știu de ce mai gândim în această paradigmă PNL-PDL, după fuziune am deventi un singur partid, chiar dacă am avut proveniență diferită din partidele din care am făcut parte înainte de fuziune. Candidații au fost stabiliți în raport de performanța lor în interiorul partidului, indiferent de unde au provenit, că au provenit din vechiul PNL sau vechiul PDL. Inclusiv în toate alegerile interne, noi această fuziune am închis-o, nu mai există discuții. Au fost tranșate toate aceste aspecte în momentul la care s-a fuzionat, în momentul la care s-a încheiat această fuziune la nivelul organizațiilor locale unde am devenit cu toții colegi, nu mai suntem foști PDL, foști PNL. Eu cred că toți cei care se regăsesc pe listă sunt oameni de valoare. România trebuie în primul rând să trimită la Bruxelles oameni care să apare interesele României atunci când vine vorba de țara noastră în raport cu celelalte state ale Uniunii Europene, pentru că, din păcate, am avut în ultima perioadă exemple în care chiar europaramentarii noștri nu au avut cea mai adecvată atitudine cu privire la problemele care interesau România”, a declarat Valeria Schelean Șomfelean.