PNL Timiș încă mai speră la un post în politica mare: „Se pare că așa este la București. Reluăm de la zero toate negocierile”

alin nica

Președintele PNL Timiș a aflat de ce a fost demis secretarul general adjunct al Guvernului, Bogdan Ghelbere, singurul liberal pe care filiala l-a avut reprezentant în Executiv. Alin Nica admite că nu a fost consultat cu privire la această mutare.  

„Am aflat că în urma unor negocieri politice, după schimbarea conducerii PNL s-a hotărât ca această poziție să revină altei filiale decât Timișului, urmând ca filiala noastră să obțină alte poziții la centru. (…) Foarte urât și nu împărtășesc această metodă de a hotărî în partid pozițiile care revin formațiunii noastre și evident că nu sunt de acord cu acest lucru. Noi renunțasem la postul de prefect pentru postul de secretar general adjunct al Guvernului. Se pare că așa este la București, cum se schimbă o conducere… anulează tot ce s-a discutat anterior și trebuie să reluăm de la zero toate discuțiile și negocierile.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Liberalii din Timiș au mai fost în poziția de așteptare pentru posturi de conducere în politica națională. La sfârșitul anului trecut, Alin Nica spunea, după ce liberalii au ratat poziția de prefect al județului, că ne-am fi dorit această poziție de prefect, dar e doar parte a unui tablou mai amplu”. „Partea cu prefectul este doar o mică parte a unei negocieri mai ample. Cu siguranță vom avea vești în perioada următoare în care să vă spunem și care este și tabloul de ansamblu. (…) Vă spun că e doar parte a unui tablou mai amplu, pe care vi-l vom dezvălui săptămânile următoare.”

Între timp, Bogdan Ghelbere a fost demis de la SGG. Încă o dată, Alin Nica speră că filiala va fi recompensată, chiar dacă, spune el acum, funcțiile nu sunt un scop în sine.

CITEȘTE ȘI: Mai contează PNL Timiș la București? Dănuț Groza: „Sunt dezamăgit!”

„Urmează ca în săptămânile următoare să trimitem CV-urile pentru aceste poziții (n.r, la centru), o să vă comunic la momentul potrivit. Nu avem un deadline, dar într-o săptămână… trebuie să discutăm cu colegii. Noi trebuie să venim cu niște propuneri de oameni și poziții pe care le vizăm. Nu poți să propui pe oricine pentru orice poziție. Doar nu o să punem un inginer la cultură. Nu ne avantajează nici pe noi, nici instituția unde trimitem oamenii.”, a explicat, acum, Alin Nica.

„Noi nu vedem funcțiile ca un scop în sine, ci ca un mijloc”

„Chestiunea aceasta cu funcțiile poate are o importanță și o relevanță pentru cei care fac din funcții un scop în sine, or noi nu vedem funcțiile ca un scop în sine, ci ca un mijloc. Important e ca acei oameni care sunt  pe funcții să își facă treaba și să fie competenți în domeniile în care își exercită atribuțiile. De la PSD m-am așteptat întotdeauna la astfel de jocuri neparteneriale prin care să arate că ei sunt mai puternici decât partenerii de coaliție. (…) Noi, PNL avem o altă viziune despre colaborarea în coaliție, se pare că nu o împărtășim cu partenerii de la PSD prin modul în care văd că domniile lor se exprimă și acționează. (…) În 2024 veți vedea adevărata realitate din teren și ceea ce cred oamenii cu adevărat prin votul pe care îl vor da în alegerile locale, parlamentare, prezidențiale. Sunt foarte optimist, mai ales după rezultatului ultimului sondaj și după munca pe care știu că o depunem în liniște, în fiecare organizație, aici la CJ și după rezultatele pe care le avem și pe care ne vom baza în campania din 2024.”, a mai declarat liberalul.

Alin Nica a mai precizat că deocamdată nu a luat o decizie cu privire la numirea lui Bogdan Ghelbere în funcția de șef de cabinet la CJT, după ce Iosif Nicoară a fost promovat director al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș: „Nu am luat nicio decizie în acest sens. Atribuțiile domnului Nicoară sunt preluate de un alt consilier personal, Vasile Ciuruș.”

„Sigur că și filiala contează la nivel național, dar în orice chestiune e o negociere permanentă”

Întrebat în ce măsură mai e relevantă filiala la București, câtă vreme liderul ei nu a fost consultat cu privire la schimbarea din funcție a lui Bogdan Ghelbere, Nica a explicat: „Eu sunt la nivel național, sunt vicepreședinte al partidului. Sigur că și filiala contează, dar în orice chestiune e o negociere permanentă. Nu tot ce iese în presă sau dau adversarii noștri cărora le convine un anumit subiect înseamnă că e realitatea sau obiectivul nostru. Obiectivul nostru este clar și îl urmărim cu obstinație. Chestiuni de moment, gen o funcție dintr-o deconcentrată, nu vor da măsura rezultatului în alegeri. Rezultatul în alegeri e obiectivul fundamental. Funcțiile nu sunt un scop în sine, sunt un mijloc de a face lucruri pentru oameni.”

CITEȘTE ȘI: PSD dă prim-ministrul în 2023. Simonis: „Vă spun eu că dacă nu se va întâmpla așa, vor fi alegeri anticipate”