PNL Timiș atacă Guvernul pe tema recursului compensatoriu. Nicolae Robu: „Noi considerăm că s-a greșit grav”

Nicolae Robu a ridicat problema recursului compensatoriu vineri, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul PNL Timiș. Liderul filialei consideră că legea este aplicată greșit și celor care au fost vinovați de infracțiuni ce presupun violența.

Edilul consideră că nu toți infractorii trebuie să beneficieze de avantajele legii. „Noi considerăm că s-a greșit grav prin includerea celor cu infracțiuni cu violență, a celor care au comis crime, violuri, tâlhării, agresiuni grave la adresa unor semeni sau au avut tentative de așa ceva. S-a greșit prin includerea acestor categorii de condamnați în rândul celor care beneficiază de clemență din această lege. Cerem de urgență, și dacă există voință politică, se poate rezolva urgent, corectarea acestei legi! Nu putem aștepta să crească lista oamenilor nevinovați care au de suferit. Unii chiar ajung să își piardă viața de pe urma unor indivizi atât de răi, precum au dovedit prin conduita lor”, a spus liderul PNL Timiș.

Legea recursului compensatoriu a fost votată în 2017 de majoritatea parlamentarilor, însă pe Facebook, în funcție de partid, fiecare dă vina pe ceilalți. Legea 169/2017 se referă la eliberarea condiționată și la plata de despăgubiri pentru cei care au fost închiși în condiții improprii.