Final rușinos pentru Timișoara Saracens în Challenge Cup. Peste 100 de puncte încasate de la Northamptons Saints!

Campioana României aproape că nici nu a contat în ultimul meci din grupele Challenge Cup, cu Northampton Saints, pe care l-a pierdut la scorul de 111-3. Bănățenii au primit nu mai puțin de 17 eseuri, fără să dea vreunul și încheie dezastruos o participare în a doua competiție europeană inter-cluburi, din care nu s-au ales decât cu înfrângeri. Şi o amendă.

Coșmarul a început din prima repriză, când englezii au dat șapte eseuri. După prima încercare a lui Luther Burrell, transformată de Jason Grayson, Timișoara a dat singurele sale puncte, în minutul 12. A fost o lovitură de penalizare transformată de Luke Samoa. Până la pauză, gazdele au mai dat eseuri prin Reece Marshall, Rory Hutchison, Alex Mitchell de două ori, Ollie Sleightholme și Andrew Kellaway, dintre care patru transformate pentru 45-3.

Proporțiile scorului nu numai că nu s-au redus, dar au crescut în repriza secundă. Saints au dat nu mai puțin de zece eseuri. Au ajuns în terenul de țintă Ollie Sleightholme, de trei ori, Mitch Eadie și Alex Mitchell, ambii de două ori, Alex Coles, Lewis Ludlam și Nafi Tuivatake. O participare mai mult decât dureroasă pentru Timișoara în grupe, definită prin punctele acumulate: 0.

Sursă foto: Daniel Nechita