Debut perfect în Grupa Roșie! SCM Timișoara a învins liderul CSU Sibiu!

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au câștigat cu 86-79 în primul meci din a doua fază a campionatului, chiar cu liderul CSU Sibiu. La acest meci, pe lângă antrenorul Cristian Bota, bănățenii l-au avut din nou pe bancă pe Nenad Markovic, care a contribuit la al șaselea succes al „leilor” din acest sezon, în fața unui adversar care avea 11 victorii. 

După un start echilibrat, Sibiul s-a desprins foarte ușor la 7-15. Timișoara a redus proporțiile scorului și, după ce a și egalat la 20, a terminat primul sfert la 25-27. Sibiul a preluat din nou avantajul, chiar dacă nu așa de categoric, dar gazdele au revenit în joc după egalările de la 3 puncte ale lui Pesakovic și Popa-Calotă. Baciu i-a dus pe alb-violeți în avantaj cu 45-43. Chiar în ultima secundă înainte de pauza mare, Pesakovic a aruncat de la 3 puncte și i-a adus pe „lei” în avantaj la 50-48, spre deliciul publicului.

Sfertul al treilea a adus un joc bun al timișorenilor. Stojadinovic și Popa-Calotă i-au adus pe alb-violeți în avantaj, iar Timișoara a avut și avantajul de 7 puncte, la scorul de 61-54, după un coș marcat de Randolph. Al treilea sfert s-a terminat cu 69-67. După 33 de minute de joc, oaspeții au egalat la 71-71, prin Hardy. Au fost și aproape 3 minute fără puncte marcate în ultimul sfert, iar ardelenii au preluat avantajul cu 73-74 grație lui Philmore, dar gazdele au revenit și au avut nervii tari în ultimele minute.

Pentru Timișoara, trei jucători au marcat 14 puncte: Marko Stojadinovic, Brandon Randolph și Nikola Pesakovic. Au mai înscris pentru gazde  Popa-Calotă, cu 11 puncte, Brown, cu 9 puncte, Vukosavljevic, cu 7 puncte, Baciu, cu 6, diculescu, cu 5, Komatina, cu 4, și Coconea, cu 2. Pentru Sibiu, Falker a dat 18 puncte, iar Tohătan și Pratt, câte 14.

Săptămâna viitoare, Timișoara se va deplasa la Oradea.