Medicii de la prestigioasa clinică italiană San Donato vin în Banat. Ca să facă operații pe cord deschis pentru copii!

Capitala Banatului, oraș în care s-au făcut multe operații în premieră în România, va beneficia de un parteneriat important. Ministrul Sănătății Sorina Pintea spune că parteneriatul cu grupul italian San Donato se va extinde și pentru Timișoara, unde urmează să vină medici din Peninsulă, pentru a opera copii pe cord deschis.


Printr-un parteneriat deja existent, medicii italieni de la San Donato fac deja în România acest gen de operații la Spitalul de Copii Marie Curie din București. Ministrul Sănătății promite că din aprilie vor veni și la Timișoara.

Medicii de la San Donato din Italia vin la Marie Curie, vrem să existindem contractul, să introducem și la Timișoara acest contract. Teoretic, din luna aprilie, vom putea face operații pe cord deschis și la Timișoara”, a precizat Ministrul Sănătății.

Inițiativa este stabilită în contextul în care anul 2019 este Anul Copilului, potrivit Sorinei Pintea. Ministrul a și vizitat Institutul de Boli Cardiovasculare miercuri, când a fost prezentă la Timișoara. Grupul spitalicesc San Donato este unul dintre cele mai mari grupuri private din Italia, cu un centru de diagnostic și 18 spitale în Lombardia, Emilia Romagna și Bologna.

Sursă foto: bookimed.com