Drumul Boilor îi scoate peri albi și lui Robu! Primarul a criticat dur Agenția Regională de Mediu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este foarte supărat pe Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timiș, care tergiversează demult avizul pentru tronsonul modernizat pe celebrul Drum al Boilor, legătura directă dintre oraș și Moșnița Veche. Edilul spune că este inacceptabil  ca birocația să dureze mai mult decât proiectele în sine. 

Robu spune că l-a trimis pe șeful Direcției Edilitare, Culiță Chiș, să discute cu cei de la Mediu pentru a grăbi avizele pentru Drumul Boilor. „Aș vrea să văd mai multă deschidere de la unele instituții cu care relaționăm, spre exemplu, Agenția de Mediu. Nu se poate să stai așa mult pentru proiecte avizate! Acum avem probleme cu Drumul Boilor. După ce am stat atât să obținem terenul pentru a construi Drumul Boilor, acum stăm și după avizele de la Mediu pentru realizarea acestui drum! Aș vrea să văd deschidere, ca toți cei care trăiesc în acest oraș îl vor mai funcțional, mai frumos, așa cum vreau eu!”, a spus Robu.

Primarul a mai zis că nu crede că e exclusiv vina directorilor agenției și nu crede că e important partidul din care fac parte, ci spune că unii funcționari au o atitudine nepotrivită. Robu a lăudat-o pe fosta directoare, Gabriela Lambrino. „Doamna Lambrino a avut toată deschiderea. Evident că și directorul are putere, dar directorul nu este un dictator. Dacă funcționarii publici din jurul lui se încăpățânează într-o anumită direcție, nu se poate rezolva problema. Nu e problemă cu directorii care au fost de-a lungul timpului, ci cu starea de spirit”, a precizat primarul.

Gabriela Lambrino a condus Agenția Regională pentru Protecția Mediului până anul trecut în decembrie, când a fost demisă. În locul său este interimar contabilul instituției, Petru Opruț. Cât despre Drumul Boilor, timișorenii știu de porțiunea neasfaltată, una de dimensiuni reduse, care face însă ca mulți șoferi să ocolească prin Moșnița Nouă pentru ca ajunge în Moșnița Veche.

 

Sursă foto: debanat.ro