ASU Politehnica a câștigat fără probleme amicalul cu FC Bazoșu Vechi. Lotul nu este încă stabilit

ASU Politehnica a câștigat cu 7-0 meciul amical cu ultima clasată din Liga a IV-a Timiș, FC Bazoșu Vechi, primul amical al iernii pentru alb-violeți. La acest meci, unii jucători au dat și probe de joc, dar o parte dintre noutăți sunt ca și certitudini. Este cazul lui Mihai Ene de la Viitorul și al lui Alin Manea, de la CSU Craiova.

Timișorenii au deschis scorul încă din minutul 10, după un penalty obținut de Plămadă. Lazea a transformat, iar diferența a devenit 2-0 în minutul 28, după golul sârbului Ivanovic. Până la pauză, Alexandru Pițuc și Ioan Mera au marcat în minutele 31 și 34. În repriza secundă, portarul Bazoșului a dat pe lângă minge la o tentativă de degajare, iar Alin Manea a profitat și a înscris în minutul 62. Diferența a crescut deoarece în minutele 72, respectiv 86, au mai marcat și Ene și Velici.

ASU Politehnica: Munteanu, Ilan, Mera, Scutaru, Cherecheș – Pițuc, Bedea,  Lazea – Plămadă, Petcuț, Ivanovici.

Rezerve: Borbei, Jurj, Nicolescu, Vidrăsan, Bot, Manea, B. Vasile, Dros, Kiala, Ene și Velici.

FC Bazoșu Vechi: Tcaciuc, Anițaș, Militar, R. Lazea, Moscalu, Vilcinschi, Cioran, Bungău, Filip, Laza, Toroni.

Rezerve: Beldean, Nedelcu, Birău, F. Lazea, Miatovici, Ropotă.

Noutăți, dar și multe absențe

Mihai Ene și Alin Manea sunt ca și aduși sub formă de împrumut pentru un sezon. Ene este atacant, are 20 de ani, aparține de Academia Hagi și în tur a fost împrumutat la Petrolul Ploiești. Manea este mijlocaș, are 22 de ani și a trecut pe la Corona Brașov, CSU Craiova, Sportul Snagov, Brăila și Chindia Târgoviște, unde s-a aflat în tur. Cât despre Răzvan Ilan și Alexandru Pițuc, cei doi au 17 ani și aparțin de LPS Banatul, iar aducerea lor ar implica plata grilei de formare. Raul Petcuț este un atacant de 19 ani de la UTA, iar sârbul de 24 de ani Dejan Ivanovici joacă pe același post, este din Kikinda și vine în fiecare iarnă să dea probe de joc la Politehnica.

Politehnica a avut și jucători absenți. Dragoș Cojocaru a fost menajat din cauza unei ușoare accidentări. Rareș Murariu, Ionuț Coadă și Alin Ignea sunt plecați cu Facultatea de Educație Fizică la examenul cu prezență obligatorie de schi. Nemotivat lipsește atacantul împrumutat de la Viitorul, Romeo Bănică. „Bănică este în Germania la ora actuală, diferență de fus orar. Deocamdată nu mi-am permis să-l deranjez în această dimineața, pentru că ei sunt cu o oră în urmă. Dar, după prânz, o să vedem”, a precizat antrenorul Cosmin Petruescu.

Au plecat de la echipă Bogdan Bozian la Chișineu Criș, Călin Popescu la Sepsi, Bogdan Miholca, iar Răzvan Ghinescu va fi împrumutat la Ghiroda.

Adrian Poparadu pleacă și el. „Poparadu, un jucător cu un caracter deosebit. Rar mi-a fost dat să văd un jucător cu așa un caracter la echipă. Nu s-a pus în niciun moment problema renunțării din punct de vedere fotbalistic sau sportiv. Din păcate pentru el, a avut parte de foarte multe ghinioane în această perioadă, nu neapărat în ultimele săptămâni sau luni de când am preluat echipa, cât și în perioada anterioară. A suferit numeroase accidentări și la el a fost o problemă medicală și s-a ajuns la o înțelegere de comun acord. Îi mulțumesc pentru perioada pe care a petrecut-o la echipă”, a precizat antrenorul Cosmin Petruescu.

Lotul se va stabili până luni

Altfel, Cosmin Petruescu a fost mulțumit de cum a jucat echipa sa. „Nu are mare importanță rezultatul, pentru mine importantă era mișcarea, circulația de minge, circulația de balon, mișcarea jucătorilor în teren. Din acest punct de vedere, cred că ne-am atins ceea ce ne-am propus pentru jocul de astăzi. Veneam după zece zile de pregătire. Am observat o poftă de joc la băieți. A fost o perioadă în care am pus foarte mult accent pe readaptarea la efort, teste fizice, teste medicale. Cred că după primele zece antrenamente suntem unde trebuie după această perioadă”, a precizat despre joc Petruescu.

Lotul va fi definitivat zilele viitoare. „La începutul săptămânii viitoare vom definitiva lotul de cantonament în proporție de 90-95%. Astăzi și mâine trebuie să vedem dacă ajungem la un acord cu ei în ceea ce înseamnă contracte, pretențiile financiare, cât și dezlegările de la cluburile de care aparțin. Verbal, ne-am înțeles cu ei. Rămân destul de mulți, pentru că am fost mulțumit de randamentul pe care l-au dat. Mare parte dintre ei nu au venit în probe, sunt certitudini, chiar dacă au jucat mai puțin în ultima vreme la echipele de unde vin. Sunt jucători pe care i-am urmărit, îi știam, cred că pot aduce un plus valoare și viteză în jocul nostru”, a mai spus Petruescu.

Sâmbăta viitoare, Politehnica are următorul amical, cu Carani-Murani, echipă tot din Liga a IV-a.