ACS Poli, amical câștigat cu forcepsul cu Fortuna Becicherecu Mic. Doi jucători dați afară de Răchită după meci

explo 1000x200

ACS Poli va avea o viață foarte grea în salvarea de la retrogradare, după ce s-a chinuit să câștige cu 3-2 meciul amical cu Fortuna Becicherecu Mic, primul-test al iernii. Chiar dacă liderul Ligii a IV-a Timiș ar putea juca lejer în Liga a III-a, fiind o echipă net superioară nivelului unde joacă, alb-violeții tot nu au arătat mai nimic. După meci, Vivi Răchită a decis să dea afară doi jucători, Rafael Vasile și Cristian Nedelcovici, ultimul anunțat de club ca transferat cu doar o zi înainte!

În minutul 18, Poli a deschis scorul după un șut al lui Drăghici. Fortuna a egalat însă în minutul 41, după ce portarul Nedelcovici a scăpat în propria poartă mingea atinsă ultima dată de Deian Pecarov, jucător venit de la Dumbrăvița. După 1-1 la pauză, Daniel Rogoveanu i-a adus pe timișoreni în avantaj cu 2-1, după o acțiune personală, în minutul 62. Adversarul a egalat din nou, în minutul 73, prin Daniel Roman. Victoria a venit în minutul 89, după ce portarul de rezervă Ungureanu a scăpat și el în propria poartă un balon expediat de Rafael Vasile.

ACS Poli Timișoara: Nedelcovici – Motreanu, Bilia, Munteanu, Olteanu – Codrea, Rogoveanu, Oprea – Culda, Bîrnoi, Drăghici. Rezerve:Contra, Pop, Rafael Vasile, Golda, Stere.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda, Vîrșog, Oneț, M. Toma, Szalkai, Zurbagiu, Filimon, Neagoie, Hodiș, Z. Radu, Pecarov. Rezerve: Ungureanu, Negruț, Terek, Horț, Păscăleanu, D. Roman, Ierima, Anagor.

Premieră negativă la ACS Poli: jucător dat afară a doua zi după transfer. Și nu e singurul

Deși fusese împrumutat cu o zi în urmă de la Astra, Cristian Nedelcovici a fost dat afară de Răchită după joc. La fel și Rafael Vasile, mijlocaș de 19 ani de la Dinamo, care nu semnase încă. „Chiar dacă am semnat contract ieri cu noi Nedelcovici, pentru gafa de astăzi și una de ieri de la antrenament, va pleca înapoi. Plus Rafael Vasile, cel de la Dinamo, care a venit și a dat gol, pentru golul pe care l-a marcat se întoarce acasă. Nu am nevoie de jucători care marchează goluri. Nu este ceea ce vreau! Nu-mi trebuie jucători care nu pot fizic, fițe…”, a spus Răchită despre cei doi.

Antrenorul l-a luat în vizor și pe atacantul Giani Stere. „Pe Stere l-am certat când l-am și schimbat și i-am spus că săptămâna viitoare are examen. Dacă îl va lua, va merge cu noi în cantonament, dacă nu, va pleca”, a precizat antrenorul despre cearta pe care i-a administrat-o fotbalistului.

După antrenamentele grele începute de marți, Cristian Bocșan a cerut singur să plece. „Cristi Bocșan a venit, ne-a rugat să îl înțelegem că nu poate să susțină ritmul și că, din punct de vedere psihic, nu este pregătit. Ne-a rugat să rezilieze, și a reziliat. Nu mă voi ruga de niciun jucător să joace la Poli. Vor juca doar cei care vor pune suflet, care vor putea din punct de vedere fizic și care vor înțelege că suntem într-o situație disperată și nu mai merge cu fițe”, a punctat antrenorul despre o nouă despărțire.

Haruț, Smarada și Melinte au fost dați afară din motive financiare. „Pentru mine sunt capitol închis. Atâta timp cât au discutat cu mine față în față și au ales banii în detrimentul fotbalului, pentru mine nu mai există. Doar la unii am tăiat din bani. Unora le-am oferit aceiași bani, dar cu un procent în vară când ne vom salva de la retrogradare. Mi se par niște sume imense pentru Liga a II-a. Cam 30% din cât câștigă un titular de la Snagov, bani ipotetici, pentru că nu prea i-au câștigat. Și ei sunt pe primul loc! Eu le propun 60% lunar și 30% la sfârșit, când ne salvăm de la retrogradare. Dacă de pe ultimul loc, tu alegi banii, nu avem cum să lucrăm. Deocamdată nu ne putem apropia de salariile oferite de U Cluj, Petrolul sau Chindia. Noi vrem să premiem performanța în vară”, a comentat Vivi Răchită decizia de a exclude din lot trei jucători.

Răchită e optimist că poate transfera jucători de Liga I

Altfel, strict despre amicalul cu Fortuna, Răchită a punctat că nu avea mari pretenții. „Nu mă așteptam la altceva. Jucătorii au picioarele grele. Ieri a fost o zi cu două antrenamente și apoi am avut testele fizice, patru de 2000 în timp. După teste, un jucător și-a cerut rezilierea contractului. Este o perioadă de acumulări, mai aveam cinci săptămâni până la începerea campionatului și gradual ne vom îndrepta spre specific. Acum suntem pe aerob și anaerob. Cu mingea doar vom vedea dacă jucătorii gândesc din punct de vedere tactic”, a spus Răchită despre joc.

Antrenorul e ultra-optimist că va aduce jucători de Liga I. „Mai sunt încă cinci săptămâni. Echipele încă nu și-au definitivat loturile. Mai sunt doi jucători de Liga I care mâine îmi vor da răspunsul. Doi jucători care au jucat la Petrolul în tur. Mi sunt jucători străini care unii vor veni săptămâna viitoare. Până vom pleca în Antalya pe 1 februarie, vom avea un lot destul de numeros”, a conchis tehnicianul.

Vasile Luță, antrenorul Fortunei, a spus că lupta pentru promovarea din Liga a IV-a Timiș rămâne deschisă. „Important e că am făcut un joc bun, un joc de pregătire. Pentru noi nu contează scorul, mă bucur că băieții mei au ieșit bine de pe teren, fără niciun accidentat. Am început pregătirile de luni deoarece aveam meciul de astăzi cu ACS-ul și trebuia să avem ritm de joc. Campionatul încă nu e jucat, e o diferență de 2 puncte față de ultima clasată. Dar avem mult de muncă și sperăm ca până în iunie să fim pe primul loc”, a declarat antrenorul Fortunei.

ACS Poli joacă alt meci de verificare miercuri de la ora 14, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

banner 970 x 250