Maestrul de pe tatami! Sensei Daniel Rogobete, promovat la gradul 5 Dan în Aikido Aikikai

Arta marțială făcută celebră de actorul Steven Segal, Aikido Aikikai, este un mod de viață pentru sensei Daniel Rogobete, cel care de mai bine de 20 de ani se ocupă la Lugoj de această disciplină.

Descoperită în anii studenției de către Daniel Rogobete, arta care îți arată calea de a armoniza energia i-a adus acestuia o mulțime de satisfacții. Anul trecut s-au împlinit 20 de ani de când a înființat la Lugoj Clubul de Aikido Aikikai „Wago-Kan”. Aici îi inițiază cu răbdare și dăruire și pe alții, mici sau mari, în tainele artei marțiale.

Cu prilejul ceremoniei Kagami-Biraki, organizată la data de 13 ianuarie la Hombu Dojo, în Tokyo, Japonia, senseiul lugojean, instructor al Fundației Romane de Aikido Aikikai, a fost promovat la gradul de 5 dan Aikido Aikikai, alături de instructorul Nicolae Mitu din București.

„La propunerea conducerii Fundației Romane de Aikido Aikikai, în speță a președintelui Dorin Marchiș, singurul din România care are 6 dan, am fost promovat la gradul de 5 dan. A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine”, a declarat Daniel Rogobete.

În luna septembrie a anului trecut, sensei Daniel Rogobete, alături de o delegație de români, a fost în Tokyo, Japonia, vizitând Hombu Dojo.

Și anul 2019 se anunță plin pentru practicanții de Aikido Aikikai. Între 18 și 19 ianuarie, Daniel participă la seminarul național de la Deva, condus de sensei Iulian Perpelici 5 dan, vicepreședintele Fundației Romane de Aikido Aikikai. Urmează apoi încă 16 seminarii cu participare națională și internațională, cel mai remarcabil dintre acestea fiind cel din noiembrie, la care va participa shihan Christian Tissier, singurul practicant distins cu 8 dan, care nu este japonez.