PNL și USR, puse în gardă! PSD, PMP și PRO România au format astăzi Alianța „Administrație pentru oameni”

semnare alianta psd pmp pro (1)

PSD, PMP și Pro România au încheiat în această dimineață un Protocol privind constituirea Alianței „Administrație pentru oameni”, care va funcționa la nivelul județului Caraș-Severin. Protocolul a fost semnat de liderii celor trei organizații județene: Silviu Hurduzeu, Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea.

Practic, este vorba de un „pact de neagresiune și de colaborare în administrația publică locală, pact ce va fi aplicat obligatoriu, fără excepție, de către toate organizațiile locale, inclusiv de cea județeană, pentru: realizarea unei guvernări locale eficiente, profesioniste și pentru înlăturarea de la puterea locală, pe cale democratică, a actualului regim PNL-USR, clientelar-mafiot corupt și ineficient care a afectat direct nivelul de trai al majorității locuitorilor județului Caraș-Severin.”

Alianța va acționa prin susținerea de proiecte și hotărâri comune în consiliile locale și cel județean, pentru administrațiile locale din județ, precum și pentru alegerea în funcțiile de viceprimari a câte unui membru din partea fiecărei părți semnatare, acolo unde este posibil, pentru a cenzura modul în care, în mod dictatorial și iresponsabil, se realizează actuala administrație locală PNL-USR.

semnare alianta psd pmp pro (3)

În opinia deputatului PSD, Silviu Hurduzeu, prin Protocolul semnat astăzi se dorește o mai bună colaborare între consilierii locali și județeni ai administrației locale din acest județ. „Colaborarea se referă atât la nivelul unităților administrative în care avem primari sau viceprimari, cât și acolo unde nu avem așa ceva. Altfel spus, vrem să constituim o opoziție puternică. De altfel, se observă că, mai ales la nivelul Consiliului Județean, actuala administrație este total ineficientă, care, nu doar că nu arată că face ceva, dar și renunță la proiectele începute în mandatul nostru. Preocupările actualei administrații sunt extrem de diverse, dar în niciun caz nu sunt pentru bine cetățenilor acestui județ”, a ținut să precizeze președintele Organizației PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Și fostul vicepreședinte al CJ, Ionuț Popovici, a expus considerentele care au dus la constituirea Alianței „Administrație pentru oameni”, subliniind contextul în care cele trei formațiuni politice au decis să-și dea mâna. „Este incredibil ce se întâmplă astăzi în Caraș-Severin. Acest tăvălug care dărâmă tot ce înseamnă administrație la nivel județean și nu numai, chiar și la nivel național, trebuie oprit urgent. S-au depășit de mult limitele bunului-simț, limitele politice și, ce este cel mai grav, s-a depășit limita legală. Colegii noștri, aleși locali, sunt hăituiți, le sunt măcelărite bugetele, prietenii și tot ce are legătură cu numele meu și al Partidului Mișcarea Populară. Într-o zi veți înțelege de ce spun toate astea”, a completat liderul PMP, Ionuț Popovici.

La rândul său, coordonatorul PRO România Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, a evidențiat derapajele actualei administrații județene, în principal pe cele ale președintelui Romeo Dunca, vorbind în numele celor 92 de consilieri locali, șapte primari și 13 viceprimari. „Aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre elefantul care trebuia să intre în sufrageria de cristal a PSD, s-o spargă, dar care, după cum se pare, a intrat în sufrageria întregului județ și a distrus și va distruge tot. Vom vedea ce se va întâmpla peste patru ani, dar cu certitudine cei care vor veni după vor avea mult de lucru pentru a reabilita și reface ceea ce acest elefant a distrus până acum.”

semnare alianta psd pmp pro (2)

Prezent la semnarea protocolului, senatorul PSD, Ion Mocioalcă, a subliniat și el necesitatea unui astfel de demers, în condițiile în care județul are de suferit de pe urma activităților desfășurate de Romeo Dunca. „Nu este o acțiune politică, de vară și nici nu a izvorât din teama că trece vara și noi nu bifăm nicio acțiune politică. Teama noastră este alta, că actuala conducere administrativă a județului va distruge iremediabil Caraș-Severinul. Vinovați sunt nu doar cei care conduc județul, ci și conducerea actuală a PNL. Este o greșeală impardonabilă și de neiertat a domnilor Nelu Popa și Marcel Vela că l-au dus pe Dunca în fruntea județului. De aceea eu cred că este momentul să tragem un semnal de alarmă și să-i responsabilizăm și să facă cum or ști și să scape județul de actualul președinte al Consiliului Județean. Trebuie spus că Protocolul semnat azi are rădăcini adânci în istoria noastră politică recentă, în colaborarea foarte bună pe care Silviu Hurduzeu a avut-o cu cei doi președinți de la PRO România și PMP, atât politic, cât și administrativ, și în niciun caz la baza lui nu stau banii pe care îi invoca altădată Dunca că s-ar fi dat de la PSD sau de la alții către cei doi președinți”, a declarat Ion Mocioalcă.

Alianța va avea o conducere formată din șase membri, câte doi de la fiecare partid, iar deciziile se vor lua prin deliberare democratică.