PNL și PSD fac loc în Consiliul Local Caransebeș și pentru USR PLUS, PMP și Pro România

Consiliul Local al municipiului Caransebeș mai pestriț decât în mandatul trecut. Dacă primarul ales Felix Borcean a declarat că vor urma patru ani de liniște și normalitate, în Consiliul Local nu va fi foarte ușor.

Și asta pentru că, în urma voturilor date de caransebeșeni Consiliul Local va arăta astfel: 7 consilieri PNL, 6 consilieri PSD, 3 consilieri Pro România, 2 USR și unul de la PMP. Și cum nu există majoritate partidele vor începe negocierile pentru alianțe.

„Partenerii mei de acum patru ani (PNL) sunt într-o liniște mormântală, iar partenerii mei de acum așteaptă să ne bucurăm împreună”, a spus primarul Caransebeșului, Felix Borcean, care a mai specificat că, în calitatea sa de primar independent va putea să facă mai ușor majoritatea în Consiliul Local și să conlucreze cu aleșii locali.

Este cunoscut faptul că PMP și PSD și-au arătat sprijinul pentru susținerea primarului Felix Borcean, iar președintele URS Caransebeș Dragoș Curelea nu a ratat nicio ocazie să vorbească despre prietenia de ani de zile cu Felix Borcean. În aceste condiții PSD+PMP+USR= 9 consilieri locali, însă majoritatea se formează cu minim 10, astfel că cel mai greu cuvânt de spus îl va avea Pro România care a obținut trei mandate de consilieri. Cu cine va merge Bebe Pasere? e importantă decizia lui într-o miză atât de mare? sau jocurile politice se vor face la nivel județean între președinții de partide, Marcel Vela, respectiv Ion Mocioalcă? Dacă se păstrează Alianța Pro atunci lucrurile sunt mai simple și Consiliul Local va fi majoritar de stânga, însă și aici bătaia se va da pentru funcția de viceprimar.