PNL câștigă Primăria Voiteg cu peste jumătate din voturile exprimate. Rezultate parțiale

Liberalii preiau Primăria Voiteg în urma alegerilor de duminică, după ce au deținut funcția de primar în comună până în anul 2016, când fostul primar al comunei, ales pe listele PNL, a trecut la PSD. Puțin peste jumătate din alegătorii cu drept de vot din Voiteg au mers, duminică, la urne. 

Rezultatele parțiale indică faptul că Niculae Pop, candidatul PNL pentru Primăria Voiteg, a obținut peste 600 de voturi din cele exprimate.

Niculae Pop a candidat și în alegerile din septembrie 2020, din partea Partidului Republican. S-a clasat pe locul al doilea, la 32 de voturi față de câștigătorul Tudor Marinescu. Pop s-a înscris în PNL în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru alegerile parțiale de duminică, 27 iunie 2021.

Prezența la vot, potrivit AEP, în cele două secții de votare amenajate în Voiteg (Voiteg, Folea) a fost, la închiderea urnelor, de 50,59%.

În cursă au fost patru candidați: Niculae Ioan Pop (PNL), Claudiu Vasile Ciolac (PSD), Mihăiță Boboc (AUR) și Tiberiu Vinițchi (Pro România).

Fostul primar al comunei Voiteg, Tudor Marinescu, a murit în noiembrie anul trecut, după complicații generate de o infecție cu noul coronavirus. Tudor Marinescu a fost primar al comunei din 1996. Până în 2016 a fost membru PNL, ulterior a candidat din partea PSD.

Un singur incident a fost înregistrat în ziua scrutinului. Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Deta s-au sesizat din oficiu după ce un bărbat în vârstă de 59 de ani a postat, duminică, pe o rețea de socializare un mesaj electoral în contextul alegerilor. El a fost sancționat cu avertisment pentru că a încălcat prevederile dispozițiilor legale privind continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia.