PMP + USR + Forța Dreptei, noul pol de dreapta din România!

voina tomac
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Odată cu desfășurarea Congresului Extraordinar al PMP în weekendul care tocmai a trecut, s-a conturat și o viitoare alianță cu USR și Forța Dreptei, o contrapondere la actuala coaliție PNL – PSD.

Lideri ai celor două partide, USR și Forța Dreptei, au fost prezenți la Congresul Extraordinar PMP care a avut loc sâmbătă, la București. Este un semnal clar că cele trei formațiuni politice încep să pună bazele unei alianțe în vederea alegerilor din 2024, fapt confirmat și de președintele PMP Caraș-Severin, Lucian Voina, care a fost prezent alături de 20 de delegați ai filialei.

pmp caras congres

„Cred că în proporție de 90% lucrurile merg în direcția în care se conturează și se creionează acest pol de dreapta. Discuțiile sunt foarte avansate. Direcția este clară din moment ce există prezență la evenimente comune și din partea celor de la Forța Dreptei, și din partea USR. Nicușor Dan susține conferințe de presă din sediul PMP. Se trage un semnal prin care se dorește din partea tuturor forțelor deja constituirea acestui pol de dreapta, ca o contrapondere la acest USL care funcționează acum, PSD-PNL.”, a declarat Lucian Voina pentru Express de Banat.

vlad botos pmp

Vlad Botoș – vicepreședinte USR

1000x100 casa brutarului

Deși deocamdată înțelegerea nu a fost parafată, atunci când discuțiile de la nivel central capătă o formă concretă și oficială, ele vor fi transpuse și în teritoriu. „Mai mult ca sigur că atunci când decizia va fi luată în București în sensul în care mergem pe constituirea polului de dreapta, această decizie va fi transpusă și în Caraș-Severin, din punctul meu de vedere. Rămâne de văzut. Eu sunt deschis, așa cum am spus de mai multe ori, la colaborare, comunic foarte bine. Nu am nicio problemă cu cei doi lideri din Caraș-Severin, oricând mă pot pune cu ei la masă și să găsim un numitor comun. Din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă. Acum nu știu dacă din punctul lor de vedere există reticențe, dar nu cred.”, a mai spus Voina.

Șeful PMP a dezvăluit că s-a trecut peste orice neconcordanțe privind ideologia partidelor implicare. Nu atât Forța Dreptei, cât USR avea anumite aspecte contrare credințelor PMP, dar, spune șeful PMP Caraș-Severin, ele au fost clarificate. „Cu USR erau unele puncte care nu se întâlneau cu viziunea noastră vizavi de familie, de chestiunile apărute în spațiul public cu gen 1, gen 2, traiul la comun, să dispară dreptul la proprietate… convingeri care cred că veneau tocmai de pe partea ce ținea de Dacian Cioloș. Cred că acum s-au clarificat și la ei lucrurile și putem să găsim o agendă comună. Trebuie trecut peste orice fel de orgolii într-o asemenea construcție și corelate toate forțele astfel încât să existe o opoziție reală la ce se întâmplă astăzi pe scena politică.”

ludovic orban pmp

Ludovic Orban – președinte Forța Dreptei

La nivel central, săptămâna aceasta urmează prima ședință de Consiliu Executiv Național în noua formulă de conducere din care face parte și Lucian Voina ca vicepreședinte național. Cel mai probabil se va aproba fuziunea cu PNȚ-Maniu-Mihalache și cu Partidul Ialomiţenilor, formațiuni care au fost și ele prezente sâmbătă la Congresul PMP de la București. În perioada imediat următoare va fi pusă pe tapet și noua alianță în perspectiva alegerilor din 2024.

expres banat 1000x100 (2)