Robinetul conductei de gaz Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa, deschis de senatorul Vela în 2020!

vela transgaz
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

De magistrala scoasă la licitație de Transgaz se vor putea conecta în viitor toată Valea Almăjului, apoi zonele Oravița și Moldova Nouă!

Liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, punctează astăzi încă o promisiune îndeplinită. „Vine gazul în Banatul de Munte!”, anunță parlamentarul liberal după ce Transgaz a publicat în sistemul electronic de licitație publică contractul pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale  pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa. „Este o inițiativă a mea și a colegilor mei pe care am anunțat-o încă din septembrie 2020, prin care guvernul liberal se angaja că va aduce gazul în casele oamenilor din Banatul de munte, pentru care s-au alocat atunci primele finanțări în vederea demarării noului proiect de dezvoltare a județului Caraș-Severin.”, a subliniat parlamentarul de Caraș-Severin.

Conducta va trece prin Caraş-Severin și se va conecta cu magistrala BRUA de la Jupa. Vor fi racordate municipiile Caransebeş & Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa.

Noua investiție a Transgaz va cuprinde inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică pe tot traseul care va traversa estul județului Caraș-Severin de la sud la nord, dezvăluie senatorul PNL.

Valoarea totală estimată de Transgaz pentru acest proiect care va avea o lungime de 180 km, se ridică la #451 de milioane de lei, iar ofertele depuse de companii pentru construirea au termen de depunere data de 31 mai 2023. Proiectul a fost declarat de către Guvernul României a fi de importanță națională.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/