„PMP trebuie să se hotărască! Într-o zi era pe stânga, în alta pe dreapta!”

Negocierile între PNL și UNPR, PMP și Partidul Verde continuă în vederea formării majorităților în Consiliul Local Reșița și, mai ales, în Consiliul Județean Caraș-Severin!
Liberalii au anunțat că s-au înțeles cu verzii pentru Consiliul Local Reșița și că le oferă acestora un post de viceprimar. Până la urmă ar putea fi postul de city manager, mai ales dacă PMP va accepta să bată palma cu liberalii pentru majoritate în Consiliul Județean, și nu cu PSD, așa cum a anunțat deja președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici. Acesta a explicat pentru Express de Banat motivele care au condus la răspunsul pe care i l-a dat lui Ion Mocioalcă, în sensul formării unei majorități în Consiliul Județean Caraș-Severin alături de PSD. „Nu e o decizie a mea, e o decizie a tuturor colegilor. S-a votat liber. Noi nu am alergat după funcții, dar PSD a arătat că știe ce vrea, a fost mult mai hotărât”, a afirmat Popovici, cu toate că în partidul lui Băsescu sunt și voci care susțin contrariul.
Președintele PNL Reșița, primarul ales al municipiului, confirmă și el discuțiile cu PMP, însă a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, Popovici joacă la două capete. „Noi nu am stabilit cu certitudine cine vor fi viceprimarii, există discuții despre Adrian Dacica, Hadrian Popescu și Mădălina Chiosa, pentru că noi, liberalii, promovăm și femeile. Am avut negocieri cu Partidul Verzilor, există oferta de a prelua dânșii un post de viceprimar. Paul Vasile are o expertiză foarte bună pe partea tehnică, dar nu e exclus să meargă pe poziția de city manager. PMP trebuie să se hotărască dacă este pe stânga sau pe dreapta. Într-o zi era pe stânga, în alta pe dreapta. Dacă e pe dreapta, înseamnă că a ales calea corectă!”, a comentat Ioan Popa.

Lider al verzilor, Paul Vasile a spus că în egală măsură i-ar conveni și funcția de city manager. „Domnul Popa m-a întrebat dacă vreau să facem ceva pentru Reșița. I-am spus că da și am strâns mâna. Nu încape vorba despre vreo negociere pentru viceprimar, city manager sau simplu consilier. Vrem să facem ceva pentru Reșița, nu suntem partid balama. Mă bucur că Partidul Verde și PNL au foarte multe puncte comune în programe”, a afirmat Paul Vasile.