21 pentru Reșița!

Judecătoarea Dana Deteșan, președintele Biroului Electoral Municipal, a înmânat astăzi mandatele celor 21 de consilieri locali aleși de reșițeni la scrutinul din 5 iunie, precum și noului primar al municipiului, Ioan Popa.

Într-un cadru festiv, Ioan Popa a fost învestit astăzi primar al municipiului, chiar sub ochii contracandidatului său, Ioan Crina, fostul viceprimar cu atribuții de primar. Acesta a avut puterea să-l aplaude pe cel care i-a suflat scaunul de edil-șef, iar la finalul ceremoniei și-a manifestat încrederea într-o colaborare foarte bună, în interesul reșițenilor. Mă încearcă două sentimente, unul de emoție și unul de onoare, să fiu reprezentantul cetățenilor într-un for administrativ. Cred că viitorul consiliu își va desfășura activitatea în bune condiții, toată lumea am văzut că are intenții bune”, a afirmat Crina.

Ioan Popa a primit cu emoție mandatul din mâna președintelui Biroului Electoral Municipal și a declarat că s-a apucat deja de treabă, chiar înainte de acest moment festiv și de depunerea jurământului, care înseamnă de fapt preluarea șefiei administrației publice locale. „Acest mandat este o onoare și în același timp un lucru care mă obligă. Vreau să le mulțumesc încă o dată reșițenilor pentru votul lor de încredere și îi asigur că împreună cu echipa mea și, sunt convins, cu ceilalți consilieri locali, ne vom îndrepta atenția pentru a aduce bunăstarea în oraș”, a declarat Ioan Popa.

Consiliul Local Reșița e alcătuit în următorii patru ani din câte nouă consilieri locali PNL și PSD, doi reprezentanți ai Partidului Verde și unul de la PMP. Cei 21 învestiți astăzi nu sunt neapărat cei care vor reprezenta interesele orașului în următorii patru ani, unii dintre ei ocupând locuri eligibile și pe listele pentru Consiliul Județean, astfel că au posibilitatea să aleagă. Cum e și cazul lui Ioan Crina!