Cu toate că amendamentul lui Gabriel Dinu a schimbat radical împărțirea banilor în ședința Consiliului Județean, planurile mai multor primării PSD fiind astfel date peste cap, totuși, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, subliniază că, în raport cu sumele solicitate, banii au fost împărțiți echilibrat, iar votul PMP-ului, chiar și împotriva proiectului de hotărâre, oricum nu ar fi schimbat cu nimic situația.
Înjumătățirea sumelor stabilite inițial de către Consiliul Județean pentru comunitățile cărășene a stârnit un val de nemulțumiri, mai ales în rândul primarilor PSD care, văzându-se nedreptățiți, au considerat amendamentul făcut ca reprezentând o nedreptate, iar prin scăderea bugetelor în ceea ce-i privește, acest lucru nu a demonstrat altceva decât faptul că s-a urmărit redirecționarea banilor către administrațiile publice locale PNL.
Referitor la nedreptatea adusă în discuție de către social-democrați, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a explicat pentru expressdebanat.ro: „Per total, dacă veți aduna sumele primite de primăriile PSD, PNL și celelalte primării, o să vedeți că sunt extrem de echilibrate raportat, poate, și la solicitările pe care UAT-urile le-au făcut. Un lucru e clar: sumele solicitate au fost mult mai mari decât am putut noi, prin hotărârea de Consiliu Județean și prin acest amendament, repartiza către UAT-uri”.
Mai mult decât atât, Popovici aduce în discuție faptul că amendamentul a fost susținut de către cei cinci consilieri județeni, excluși din PSD, după o discuție cu liberalii, lucru care, automat, a schimbat macazul în Consiliul Județean existând astfel o nouă majoritate: „Acest proiect de hotărâre a fost amendat de către domnul consilier Dinu. Nici nu știu unde să-l încadrez în acest moment pentru că a fost la PSD, este exclus din PSD, dar acest lucru nu poate fi luat în seamă cât nu există o hotărâre definitivă a instanței. A fost un amendament susținut de domnul consilier Dinu, amendament pe care și noi l-am votat, numai că, vedeți, aici, este și o nuanță. Amendamentul a fost susținut de către cei cinci consilieri, plecați din PSD, după o discuție cu cei de la PNL. Deci, automat a existat o altă majoritate decât cea care a funcționat până nu de mult în Consiliul Județean și anume: PSD-PMP”.
Totodată, liderul județean al Partidului Mișcarea Populară a mai ținut să atragă atenția că, indiferent de poziția PMP-ului, chiar dacă acesta ar fi votat împotriva proiectului de hotărâre, rezultatul, matematic vorbind, nu ar fi avut parte de o răsturnare de situație, fapt pentru care PMP-iștii s-au alăturat majorității, respectând astfel principiul democrației, o democrație în care majoritatea este cea care dictează.
„Votul nostru, dacă ne luăm după un raționament matematic, practic, acesta nu conta, în orice formă, chiar dacă votam pentru sau împotrivă. Ținând cont că a existat această majoritate, am considerat să respectăm principiul democrației și majoritatea trebuie să dicteze. Ne-am alăturat noii majorități din Consiliul Județean la acest proiect de hotărâre”, a concluzionat Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.