PMP propune ca fiecărei școli să îi fie alocat câte un polițist

Politist care asigură siguranța copiilor la școală.
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

PMP cere Guvernului să analizeze propunerea liderului formațiunii, Eugen Tomac, referitoare la arondarea unui poliţist pentru fiecare şcoală din România, pentru a descuraja fenomenul infracţional şi pentru a transmite un mesaj clar de siguranţă pentru cadrele didactice, elevi şi părinţi.

„Câte un poliţist în fiecare şcoală! Dacă amendamentul PMP intra în vigoare, problemele de siguranţă cu care se confruntă sistemul educaţional în România erau mult mai puţine. În luna mai, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a propus arondarea unui poliţist pentru fiecare şcoală din România, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Educaţiei, pentru a descuraja fenomenul infracţional şi pentru a transmite un mesaj clar de siguranţă pentru cadrele didactice, elevi şi părinţi.”, se arată într-un comunicat al PMP.

Potrivit sursei citate, prezenţa acestor poliţişti în şcolile din România nu ar afecta în niciun fel buna desfăşurare a actului educaţional şi nici nu ar leza în vreun fel drepturile şi libertăţile de care se bucură elevii sau cadrele didactice.

„PMP solicită din nou Guvernului Ciolacu să analizeze propunerea liderului PMP, în condiţiile în care astăzi, la început de an şcolar, trebuie să avem măsuri coerente şi reale pentru a garanta un climat de siguranţă, iar şcoala să îşi recapete rolul educaţional.”, se mai precizează în comunicatul de presă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/