Ion Mocioalcă: „Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024”

Bani mai mulți pe cuponul de pensie.
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Senatorul Ion Mocioalcă anunță că pensiile se vor majora din 1 ianuarie. PSD își dorește ca această creștere să se facă diferențiat.

Ion Mocioalcă aduce o veste bună pensionarilor, amintind că PSD a fost și rămâne partidul care a avut mereu grijă de veniturile vârstnicilor. „Întotdeauna PSD a acționat pentru creșterea pensiilor acestora, spre deosebirea de partidele de dreapta, care au modificat sau amânat aplicarea legii, în defavoarea pensionarilor.”, spune senatorul cărășean.

Premierul Marcel Ciolacu dorește să se aplice un mecanism similar celui de anul trecut și pensiile să crească diferențiat: mai consistent cele mai mici, mai puțin cele mari. Astfel ar urma să se rezolve și o parte din inechitățile sociale în sistemul public.

Ion Mocioalcă atrage însă atenția că nu este vorba de indexare în această chestiune, pentru că o indexare diferențiată ar înfrânge principiul contributivității. „PSD susține că e nevoie ca pensionarii cu venituri mici să obțină o creștere mai mare de venituri pentru a face față contextului economic dificil. Această creștere diferențiată NU se realizează prin indexare, ci prin acordarea unor ajutoare anuale, cum au fost și în acest an voucherele pentru alimente, voucherele pentru energie sau sprijinul anual acordat pensionarilor cu venituri mici.”, explică senatorul cărășean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/