PLUS Timiș uită de politică de Ziua Îndrăgostiților! Timișorenii, invitați să doneze sânge!

Cuplurile din Timișoara sunt provocate să facă o faptă bună de Ziua Îndrăgostiților. Alături de membrii filialei PLUS Timiș, acestea sunt invitate să doneze sânge în ziua în care se sărbătorește iubirea.

România este pe ultimele locuri în ceea ce privește donarea de sânge, iar multe intervenții chirurgicale din țară sunt amânate. În acest sens, invitația lansată de cei din PLUS Timiș se adresează atât cuplurilor, cât și persoanelor care încă nu și-au găsit perechea. În plus, oamenii au posibilitatea să solicite o zi liberă anunțând în prealabil angajatorul și primesc un bon de masă în valoare de 63 de lei.

„Ne dorim doar să vă deschidem și să ne deschidem inima către un gest frumos, simbol al implicării și iubirii – un eveniment de donare sânge în cuplu. Chiar de Valentine’s Day! Pentru că noi, cei din PLUS Timiș, așa considerăm că putem sărbători exemplar luna iubirii: dăruind șansă și speranță celor care au atâta nevoie de ea. Desigur, s-ar putea ca Ziua Îndrăgostiților să vă găsească fără pereche însă nu e nimic pierdut. Convingeți un prieten, o prietenă să vă însoțească sau veniți pur și simplu singuri. Sunt mulți oameni care au nevoie de voi.”, au transmis reprezentanții PLUS.

Pentru a putea dona există și câteva condiții precum vârsta cuprinsă între 18 şi 60 ani, greutate de peste 50 de kilograme, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale sau să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării. Nu au voie să doneze femeile însărcinate, persoanele diagnosticate cu hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice și boli endocrine. Întâlnirea va avea loc la ora 9.30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara. Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI.