Plantează o pădure cu școala ta! S-a dat startul Programului Național de plantat copaci „Pădurea Mea”, ediția 2020

„Pădurea Mea” este un proiect destinat tuturor elevilor din clasele V-VIII din România. Plantează și fii responsabil față de mediu, apoi câștigă o participare gratuită în Tabăra „Ranger Pădurea Mea”!

EcoStuff Romania dă startul proiectului „Pădurea mea”, prin care dorește să implice în principal copiii în acțiuni de protecție a mediului prin plantări de copaci. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt chiar copiii implicați care, dacă parcurg toate etapele proiectului, vor avea o pădure „a lor”. Copiii vor avea ocazia să se plimbe prin păduri, să culeagă semințe, să le sădească, să le îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieții care vor da naștere unor noi păduri. Proiectul este susținut de PROFI și de mii de oameni care l-au votat în cadrul campaniei „Te costă 0 lei să ajuți”.

Implicându-se și participând în cadrul proiectului „Pădurea mea”, copiii vor învăța să folosească unelte, să planteze un copac sau pom, să recunoască și să identifice diferite specii de copaci, plante sau insecte și cum să manipuleze animale mici, fluturi, melci sau șopârle. De asemenea, își vor dezvolta perseverența, răbdarea, imaginația și lucrul în echipă.

leader board 728 x 90 px

Perioada de desfășurare a proiectului începe în 10 februarie 2020 și continuă cu anul școlar 2020-2021.

Începând cu 27 ianuarie şi până în 7 februarie, școlile și echipele de elevi interesate se pot înscrie în prima ediție a acestui proiect, care se anunță de durată.

Desfășurarea competiției este simplă: fiecare școală interesată să participe trebuie să își formeze o echipă de 5 elevi, sub îndrumarea unui cadru didactic. Această echipă devine ambasadorul proiectului „Pădurea mea” în școala pe care o reprezintă. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă această echipă este să organizeze o acțiune de plantare de copaci în 21 martie, de Ziua Mondială a Pădurii sau în oricare altă zi din „Luna Pădurii”, 15 martie-15 aprilie.

Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune de plantare de copaci participă gratuit într-o tabără organizată special pentru ei în perioada 18-23 august 2020.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – https://ecostuff.ro/padurea-mea/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ecostuff.romania/, email: PadureaMea@ecostuff.ro