Spitalul Județean din Timișoara va avea secție de Oncologie! Investiția este de 220.000 de lei

Pacienții din Banat diagnosticați cu cancer vor putea urma schema de chimioterapie și la Spitalul Județean din Timișoara. A fost luată decizia înființării unei secții de Oncologie.

Aproape 1.000 de persoane au fost consultate și diagnosticate anul trecut de singurul medic oncolog din ambulatoriul de specialitate al unității sanitare. Pentru ca oamenii să nu mai fie puși pe drumuri atunci când vine vorba de schema de tratament, conducerea spitalului a considerat că înființarea unei secții de Oncologie este vitală, mai ales că este vorba de pacienți din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara.

„În fiecare an descoperim, investigăm și operăm câteva mii de pacienți oncologici. Spre exemplu anul trecut doar în ambulatoriul de specialitate singurul medic oncolog al spitalului a consultat, diagnosticat și a trimis la tratament aproximativ 800 de pacienți. Aici nu iau în calcul pacienții operați. Având în vedere că acești oameni suferă de o boală gravă cu un impact emoțional deosebit sunt de părere că este inuman să îi punem pe drumuri ca să poată primi tratament de specialitate în altă parte a orașului sau chiar în alte centre universitare.”, a spus Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Secția va avea pentru început 10 paturi pentru spitalizare de zi și spitalizare continuă. A fost identificat spațiul și au început demersurile pentru obținerea avizelor necesare. De asemenea, se vor face angajări. Este vorba despre încă un medic oncolog, dar și de asistente, infirmiere, un psiholog și un medic nutriționist. Secția va fi amenajată la parterul unității sanitare în corpul clădirii de Ortopedie, iar bugetul inițial este de 220.000 de lei.