PLUS Timiș pregătește candidați interni pentru alegerile locale

PLUS Timiș se pregătește de alegeri interne! După gustul amar lăsat de eșecul de la prezidențiale, membrii PLUS își doresc o alianță mai consolidată și spun că vor munci mai mult pentru a câștiga alegerile locale din județ.

Protocolul de colaborare al Alianței USR-PLUS prevede alegerea unui candidat comun pentru primării și conducerea Consiliului Județean. Pentru alegerea consilierilor locali și județeni se vor întocmi liste comune cu membrii din ambele partide. USR a început de câteva luni validarea unor candidați. PLUS își propune să recupereze decalajul. La începutul lunii s-a realizat procedura de depunere a candidaturilor care mai pot fi trimise de către membri până la sfârșitul săptămânii.

PLUS pune accent în alegeri pe opinia comunităților locale. Fiecare membru din localitatea unde partidul va desemna un candidat va putea vota pe o platformă online pentru favoritul său. Votul comunității locale PLUS va conta în proporție de 60% sau 70%. După procedura de vot, candidații vor trece printr-o comisie care le va da o notă în funcție de mai multe criterii. Printre punctele enumerate se regăsesc experiența în administrație, competența profesională și capacitatea de a mobiliza electoratul. Se acordă un bonus pentru femei și tineri sub 30 de ani. Bonusul este asumat în statutul partidului pentru a promova persoane din categoriile menționate.

Membrii partidului susțin că își doresc un dialog mult mai strâns cu alegătorii. PLUS Timiș a anunțat că oferă cetățenilor posibilitatea de a-și spune opinia în ceea ce privește programul de guvernare al partidului prin intermediul unei platforme online. Platforma publică este deschisă cetățenilor care doresc să comenteze sau să contribuie punctual la temele propuse dezbaterii. Temele vizează sistemul de sănătate, mediul și educația. Concluziile de pe urma discuțiilor vor fi trimise la biroul național de politici publice și vor contribui la redactarea programului de guvernare PLUS.

În ceea ce privește recentele alegeri, președintele PLUS Timiș nu s-a arătat încântat de rezultatul obținut de Dan Barna, însă consideră că dușul rece primit trebuie să îi aducă pe membrii alianței cu picioarele pe pământ. „Suntem conștienți că avem nevoie de mult mai multă muncă în alianță pentru că doar împreună putem câștiga. În scrisoarea deschisă pe cere le-am transmis-o colegilor din USR ne dorim să consolidăm această alianță și să creăm contexte favorabile de întâlnire și de cunoaștere a membrilor astfel încât să putem construi împreună realmente”, a precizat Cătălin Șipoș.