Cresc salariile la Consiliul Județean Timiș!

Angajații din cadrul Consiliului Județean Timiș vor avea lefuri ceva mai mari, după ce aleșii județeni au aprobat mărirea salariilor. Vizat este personalul administrativ, iar președintele instituției, Călin Dobra, spune că există bani pentru a suporta creșterea veniturilor.

Practic, de creștere vor beneficia 200 de angajați, care vor avea salariul mărit cu 9,13%. „Se aduc salariile la nivelul inflației și la nivelul corelării creșterii salariul minim pe economie. Este o creștere de aproximativ 9 procente, ceea ce se corelează, de fapt, cu inflația și minimul pe economie, la momentul intrării legii unice de salarizare. Calcul a fost făcut în baza unor coeficienți. La momentul acesta, coeficienții au suportat modificări, iar noi am aprobat și noi modificările în cadrul consiliului județean.”, a explicat președintele CJT, Călin Dobra.

Desigur, mărirea salariilor încarcă bugetul instituției, dar Dobra spune că există bani și nu vor fi probleme. „E nesemnificativă față de volumul de muncă pe care îl au angajații CJT. Avem banii, pentru că orice administrație locală serioasă, în momentul când își construiește bugetul, are obligativitatea de a-și asigura funcționarea pe anul în curs.”, a adăugat Dobra.