Plujar se mai gândește dacă îl pune pe Dunca în fotoliul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!

Candidatul PNL pentru șefia administrației publice județene din Caraș-Severin, Romeo Dunca, a anunțat cu mare bucurie că Dan Barna a dat liber filialelor județene USR să negocieze alianțe electorale cu liberalii. Andrei Plujar nu înțege însă de unde atâta entuziasm!

Liderul USR Caraș-Severin și, totodată, candidatul Alianței 2020 USR – Plus pentru șefia Consiliului Județean, Andrei Plujar, a fost ofertat în mod public de către Romeo Dunca, dar și de Ion Mocioalcă, să intre în alianțe electorale la alegerile din 27 septembrie. Și într-o alianță cu PNL, și într-o construcție politică alături de PSD, Pro România și ALDE, Plujar ar fi nevoit să renunțe la candidatura pentru președinție, urmând să se aleagă, dacă ies calculele hârtiei, cu funcția de vicepreședinte. Una, ce-i drept, mai sigură decât cea de președinte, pentru care s-ar bate cu Romeo Dunca, Silviu Hurduzeu și Ionuț Popovici. Cu toate astea, Andrei Plujar se mai gândește. Și are toate motivele să joace tare, pentru că, în mare măsură, de el și de USR – Plus depinde cine va conduce Caraș-Severinul în următorii patru ani.

„Astăzi, la ora 10, domnul Barna a dat liber participării pe liste comune a USR-PLUS alături de PNL în competiția electorală din județ. Zilele lui Mocioalcă și a protejaților lor în județul Caraș-Severin sunt numărate. Dreapta va învinge și Banatul de Munte se va reforma!”, a anunțat Dunca triumfător.

Entuziasmul liberalului a fost estompat chiar de Andrei Plujar, omul cu care ar trebui să stea la masa negocierilor. „Noi am purtat deja unele discuții, dar am anunțat că o eventuală alianță poate fi făcută după alegeri, nu înainte. Deocamdată nu poate fi vorba despre o alianță preelectorală. E adevărat, noi avem acceptul de la București să facem alianță cu PNL, dar nu este obligatoriu să se întâmple așa. Fiecare filială sau organizație locală hotărăște asta. Sunt județe sau orașe în care tocmai liberalii reprezintă răul! Pot purta negocieri și discuții cu oricine, dacă vine o propunere concretă, pot discuta, dar asta nu înseamnă că în mod categoric USR – Plus va face alianță cu vreun alt partid”, a precizat Plujar pentru expressdebanat.ro.