Plouă cu funcții grele în Timișoara! Capitala Banatului a mai dat un secretar de stat!

Un nou secretar de stat cu trecut controversat! Alexandru Mutruc, cel care a încercat să ia vina asupra sa într-un accident din 2016, a fost răsplătit pentru munca de partid în PMP cu funcția de secretar de stat. Postul a rămas liber după ce Valeriu Lupu a demisionat, în urma unui accident auto în care ar fi condus băut.

Alexandru Mutruc, consilierul parlamentar al deputatului Cornel Sămărtinean, a fost numit secretar de stat la Transporturi. Licențiat în inginerie civilă și cu masteratul obținut în domeniul construcțiilor, pemepistul a fost promovat și susținut de partid pentru funcția lăsată vacantă de Valeriu Lupu. Mutruc se ocupa de relația cu presa în cadrul filialei PMP Timiș. „Partidul Mișcarea Populară susține și promovează fără rezerve persoana nominalizată a domnului Mutruc Alexandru”, transmite PMP într-un comunicat oficial.

Valeriu Lupu a fost implicat, la începutul lunii, la Timișoara, într-un accident auto în urma căruia a refuzat să sufle în aparatul etilotest. Mașina a intrat într-un autoturism parcat, fără să existe victime, doar pagube materiale. Lupu a refuzat să i se recolteze probe de sânge, cu toate că polițiștii aveau motive să creadă că fostul secretar de stat se afla sub influența băuturilor alcoolice. După ce Ludovic Orban a anunțat că intenționează să-l demită din cauza scandalului, Lupu și-a dat demisia.

Mutruc a fost și el implicat într-un accident auto în anul 2016. Deputatul Cornel Sămărtinean, al cărui consilier era, a lovit ușor un pieton care trecea strada regulamentar în fața catedralei. Mutruc a încercat să ia vina asupra sa. Accidentul s-a întâmplat cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare. Lui Alexandru Mutruc i s-a luat sânge pentru teste chiar înainte ca Sămărtinean să recunoască faptul că el a condus. PMP informează că dosarul a fost clasat și victima nu a suferit vătămări corporale.

Săptămâna trecută, un alt timișorean a ocupat un fotoliu de secretar de stat. Cătălin Iapă, fostul consilier al lui Nicolae Robu, a fost numit la Dezvoltare. Numirea a fost atacată de cei care susțin că Iapă a fost promovat în politică pentru obediența sa, nicidecum pentru calitățile sale profesionale.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Iapă e pe cai mari! Consilierul primarului a ajuns în minister!