Ploi torențiale și vânt puternic în cea mai mare parte a țării! Vremea va deveni deosebit de rece!

STPT job 1000x200

Vremea nu va fi deloc prietenoasă în următoarele ore. Inclusiv bănățenii vor avea parte de ploi torențiale și vânt puternic începând din această seară.

Un prim cod galben de vreme rea intră în vigoare astăzi, la ora 21.00. Vor fi afectate 17 județe, inclusiv Caraș-Severin și Timiș. În Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55-65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h. În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

publicitate online in ziar Express de Banat

Acest prim cod galben este valabil până marți dimineață, la ora 9.00, atunci când intră în vigoare o altă atenționare, până seara, la ora 21.00. Județul Timiș va scăpa de ploi și vânt, însă în rest va fi cuprinsă întreaga țară. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100-130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55-65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70-80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/