Ploi și vânt până vineri-seară. Ce zone sunt vizate?

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se strică din această seară. Ne așteaptă ploi moderate și intensificări ale vântului, fenomene de care vom avea parte până vineri-seară.

Potrivit meteorologilor, informarea vizează întreaga țară. De astăzi, de la ora 21.00, până mâine, la aceeași oră, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice în noaptea de joi spre vineri și în prima parte a zilei de vineri în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii de vineri – în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70-80 km/h.

1000x100 casa brutarului

În plus, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane.