Restricții pentru tranzitarea Ungariei! Măsurile intră în vigoare de astăzi

Autoritățile maghiare au impus o serie de restricții de circulație pe motiv că se celebrează Paștele Catolic. Vehiculele de mare tonaj trebuie să tragă pe dreapta în  parcări. Măsurile se încheie luni, la 23.00.

Restricțiile încep din această seara, de la ora 23.00 (ora României) până vineri la 23.00. A doua serie de restricții începe sâmbătă tot de la 23.00 și se încheie luni la 23.00. Automarfarele cu o capacitate de peste 7,5 tone au obligația să staționeze în parcările special amenajate până la finalizarea intervalului stabilit.

Traficul de călători nu este afectat. Autoturismele mici și cele care transportă persoane vor putea trece vama în condiții normale. Poliția de frontieră pune la dispoziție un site unde șoferii pot observa în timp real situația traficului din punctele de trecere. Totodată, conducătorilor de mașini le este recomandat să evite suprasolicitarea punctelor de frontieră. Numărul pus la dispoziție pentru semnalarea aspectelor în care se desfășoară tranzitarea frontieriei este 021.9590.

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita sunt pe raza jud. Arad: P.T.F.Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula, pe raza jud. Bihor:P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Borş II- Nagykereki; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea –Csengersima.