Ploi abundente, tunete, fulgere și grindină! Din această seară, în Caraș-Severin!

După mai multe zile caniculare, în care aerul a fost pur și simplu irespirabil, se întorc ploile. Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Caraș-Severin.

Din această seară, de la ora 21.00, până duminică dimineață, la ora 9.00, va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit meteorologilor, „în sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp și punctiform 35-45 l/mp”.

Nu vom scăpa de ploi nici duminică seară. Un alt cod galben, care va intra în vigoare mâine, la ora 20.00, anunță din nou precipitații abundente pentru județul Caraș-Severin. Această atenționare va rămâne în vigoare până luni, la ora 23.00. „În sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.