Inspectori superficiali sau corupți la Garda Forestieră și Garda de Mediu Caraș-Severin?

„Dezastrul pădurilor din Munții Țarcu“ este semnalat de activiştii de mediu de la Grupul Ecologic de Colaborare Nera din Caraş-Severin, cu trimitere la cei ce administrează majoritatea pădurilor din judeţ.

„În ultimii ani câteva mii de hectare de pădure rasă au mutilat munții Țarcu și Muntele Mic pentru cel puțin 150 de ani. Drumurile de TAF ce brăzdează pădurile în toate direcțile se vor adânci mereu și ireversibil accelerând eroziunea solului. Speciile de arbori nativi vor fi parțial înlocuiți cu specii plantate artificial care vor crea în viitor alte probleme de mediu și neadaptare. Mare parte din pădurile virgine nu mai sunt virgine pentru că au fost efectuate tăieri cu rea credință“, informează GEC Nera, preluând o postare a activiştilor de mediu de la STOP Defrişărilor.

„Majoritatea pădurilor sunt administrate de angajați ai Ocoalelor Silvice din cadrul RNP Romsilva, mai iubitori de bani decât de pădure și controlate de inspectori superficiali sau corupți din Garda Forestieră și Garda de Mediu Caraș-Severin“, se mai precizează pe pagina de facebook a GEC Nera.