Ploaia strică prima zi de școală a micilor cărășeni

Ploaie și lacrimi în ochii bobocilor din clasa I, buchete de flori și bucuria revederii pe chipurile elevilor care se întorc la școală pentru un nou an de învățătură – prima zi de școală este întotdeauna plină de emoție, chiar dacă vremea nu este cea mai bună pentru organizarea festivă.

Programate pentru această dimineață, la orele 9.00, 9.30 sau 10.00, festivitățile care deschid porțile școlilor și marchează prima zi de școală pentru sute de elevi au fost stricate de ploaia torențială care cade peste întreg județul încă de sâmbătă. Ceremoniile s-au mutat peste tot înăuntrul școlilor, în sălile de sport sau în holurile mari de la intrare. La Reșița, primarul Mihai Stepanescu face act de prezență la Colegiul Economic al Banatului Montan, după care merge la Liceul Baptist. Mai peste tot însă, primarii merg în școli și urează tradiționalul Bun venit!

În trenci sau gecuțe de ploaie, chiar și cu cizmulițe și pelerine de ploaie, cu ghiozdane pline cu caiete curate și telefoane smart care să imortalizeze pe facebook momentele cele mai speciale, elevii au intrat deja în clase și pregătesc primele activități. 

La nivel național, anul școlar 2014-2015 începe pentru circa 3.200.000 de elevi și preșcolari din țară și din București. Anul școlar va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, cursurile luând sfârșit pe data de 12 iunie 2015.

Prefectul Silviu Hurduzeu le transmite elevilor să aibă încredere în ei

Dragi elevi, stimați profesori,

Astăzi, 15 septembrie, după o binemeritată vacanţă, clopoţelul răsună din nou pe holul şcolii. Sunt sigur că toţi întâmpinaţi acest moment cu emoţii, iar noi, cei care am plecat de mult din băncile şcolii, retrăim alături de voi aceleaşi sentimente, la fiecare început de an şcolar.

Dincolo de momentul festiv, începutul noului an școlar este un prilej de a porni din nou pe drumul spre maturitate, cunoaștere și realizare. Dragi elevi, aveţi încredere în voi şi fiţi convinşi că ceea ce realizaţi în această perioadă va însemna enorm de mult pentru viitorul vostru. Veţi învăţa de la profesorii voştri lucruri esenţiale pentru reuşita în profesie, dar şi pentru viaţă.

Perseverența, voința, ambiția și curajul, îmbinate cu multă muncă și seriozitate, să vă conducă acolo unde vă doriți, iar eforturile să vă fie răsplătite cu succese și performanțe! Vă doresc tuturor un an școlar de nota 10!

Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin

UPDATE – Reparații în 15 unități de învțământ la Reșița

Deși inițial edilul-șef al Reșiței și-a anunțat prezența la 2 școli, primarul Mihai Stepanescu, a participat la festivităţile dedicate deschiderii anului şcolar 2014-2015 la trei unităţi de învăţământ din municipiu: Colegiul Economic al Banatului Montan, Liceul Teologic Baptist şi Grădiniţa cu program prelungit Riki-Priki.

Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a participat la festivităţile dedicate deschiderii anului şcolar 2014-2015 la trei unităţi de învăţământ din municipiu: Colegiul Economic al Banatului Montan, Liceul Teologic Baptist şi Grădiniţa cu program prelungit Riki-Priki.
Edilul şef al municipiului a făcut referire la proiectul european „Acoperiş tip şarpantă cu mansardă la sala sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Municipiul Reşiţa”, care a fost acceptat la finanţare, a urat tuturor succes în noul an şcolar, asigurându-i de sprijinul administraţiei locale pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii educaţionale.
În acest an, la 15 unităţi de învăţământ au fost efectuate lucrări de reparaţii sau renovări printre care şi la cele amintite mai sus, fiind în diverse stadii lucrările de alimentare cu energie termică şi amplasarea de centrale termice la cele care au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Acesta a făcut referire la proiectul european „Acoperiş tip şarpantă cu mansardă la sala sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Municipiul Reşiţa”, care a fost acceptat la finanţare, a urat tuturor succes în noul an şcolar, asigurându-i de sprijinul administraţiei locale pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii educaţionale.
deschidere an scolar
În acest an, la 15 unităţi de învăţământ au fost efectuate lucrări de reparaţii sau renovări printre care şi la cele amintite mai sus, fiind în diverse stadii lucrările de alimentare cu energie termică şi amplasarea de centrale termice la cele care au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Foto: dailymail.co.uk


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/