Plimbările inutile şi lipsa declaraţiilor pe proprie răspundere s-au lăsat cu sancţiuni weekendul trecut în Caraş-Severin

121 de sancțiuni, în valoare de peste 220.000 de lei, au fost aplicate cărășenilor în weekendul prelungit cu ocazia zilei de 1 Mai.

Săptămâna trecută, pe raza județului Caraș-Severin, polițiștii, alături de jandarmi, polițiști locali și militari au acționat în dispozitivele de ordine publică și poliție rutieră, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor antisociale.

„S-a acționat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării”, au explicat reprezentanți din cadrul IPJ Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În cele trei zile, aproape 1.000 de polițiști, jandarmi, politiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

Cu ocazia weekendului prelungit au fost verificate 1.770 de persoane cu privire la respectarea măsurilor legale, fiind aplicate 121 de sancțiuni, în valoare de 227.170 de lei, celor care nu au respectat prevederile legii și s-au deplasat în afara locuinței, fără a avea un motiv justificat sau fără a avea declarație pe proprie răspundere.

De asemenea, 92 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

„Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte regulile de distanțare socială și dispozițiile autorităților, pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus. Vă reamintim că acțiunile structurilor de ordine publică sunt desfășurate în scop preventiv, pentru a preîntâmpina apariția unor situații nedorite. Totodată, vă recomandăm să respectați în continuare prevederile legale și vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Alina Boeru.

banner 970 x 250