VIDEO. Mobilizare impresionantă a voluntarilor din Timișoara! Medicul Ioana Vârtosu a făcut în două luni ce nu au reușit alții în ani!

explo 1000x200

Medicul Ioana Vârtosu, cea care a fondat Asociația „Școala mamei Junior”, a făcut un bilanț al activităților realizate de voluntari în ultimele două luni, perioadă în care comunitatea s-a confruntat cu pandemia de coronavirus.

Mobilizarea a fost una impresionantă și într-o perioadă scurtă de timp spitalele din Timișoara au fost sprijinite cu aparatură medicală, zeci de mii de echipamente de protecție, lenjerie de pat sau pijamale pentru pacienți. „Asociația noastră împlinește 17 ani de activitate. Vreau să vă fac doar un rezumat a ceea ce am reușit să facem împreună pentru comunitate în ultimele două luni și să vă mulțumesc”, transmis Ioana Vârtosu pe pagina sa de Facebook, acolo unde a fost postat și bilanțul din ultimele săptămâni.

Astfel, aparatura donată spitalelor însumează cinci ventilatoare, 15 monitoare, 750 de filtre hepa și barbotoare sterile, două spirometre, nouă aspiratoare mobile de secreții, un infuzomat, 5 plus 1 injectomate, un pat de terapie intensivă și trei saltele antidecubit cu pompă, cinci tuneluri de dezinfecție, două nebulizatoare și două lămpi UV.

În ceea ce privește echipamentele de protectie pentru cadrele medicale, au fost donate 620 de combinezoane, 700 de halate, 30.000 de măști chirurgicale, 3.500 de măști cu filtru, 13.000 de viziere plus ochelari, 32.000 de capeline plus botoșei, iar pentru pacienți, 750 de lenjerii de pat, 10.000 tacâmuri de unică folosință plus role de hârtie, 500 pachete de cosmetice și 500 de pijamale.

De asemenea, pentru beneficiarii a 15 ONG-uri locale au fost oferite 2.370 de kilograme de alimente neperisabile, 677 de kilograme de carne, 197 de kilograme de fructe și 5.914 de kilograme de lactate. Ajutor a fost oferit și pentru copiii cu dizabilități, iar în acest caz este vorba despre un centru de recuperare.

banner 970 x 250