Peste 400 de amenzi aplicate şoferilor cărăşeni în doar trei zile. Viteza rămâne cap de listă

explo 1000x200

Nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum continuă să ocupe primul loc în topul sancțiunilor aplicate conducătorilor auto în Caraș-Severin.

Săptămâna trecută, în perioada 01-03 mai, 150 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice și pentru impunerea respectării normelor legale pe timpul stării de urgență.

Statistica polițiștilor cărășeni, după acțiunile desfășurate în județ, în ultimele 72 de ore, nu arată deloc îmbucurătoare. Ca atare au fost aplicate nici mai mult nici mai puțin de 430 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 331 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

De asemenea, patru conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, precum și un șofer care a folosit telefonul mobil la volan, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere. În total, pentru abaterile constatate, au fost reţinute, în vederea suspendării, 18 permise de conducere, iar alte nouă certificate de înmatriculare au fost retrase.

13 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză.

Mai mult decât atât, în cele trei zile, polițiștii au constatat cinci infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care trei privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Sursa foto: adevarul.ro; dbrealitynews.ro.

banner 970 x 250