Plecați, bă, plecați!

Dacă până acum am tot sperat că o să vă vină mintea la cap, că o să lăsați gărgăunii de-o parte și vă veți apuca de treabă, aseară mi-am dat seama că sunteți jalnici. Că nu mai este nimic de făcut, în afară de a vă da demisia din funcțiile pe care nici voi nu știți cum ați ajuns. Vineri-seara mi-ați demonstrat neputința și incapacitatea de a manageria o situație de criză, așa cum este cea din Sănătate. Pentru ce ați făcut aseară, dați-vă singuri palme pentru că, cu siguranță, aveți nevoie de un tratament adecvat la Sapoca, Poiana Mare sau Gătaia. Bine, bă, Arafate și Voiculescule, la ora 10 noaptea vă puneți să evacuați Spitalul Foișor de pacienți? Să-i scoateți pe bieții oameni aproape dezbrăcați, la 2, 3 grade Celsius câte erau în termometru la ora aia? Să-i lăsați la poarta spitalului să plece acasă care cu duba, care cu taximetrul, care cu mașinile rudelor? Păi voi sunteți sănătoși la cap, bă frate? Am înțeles că Foișor trebuia transformat în spital Covid, dar până la ora aia ce mama dracului ați făcut, bă? V-ați certat ca chiorii, după care v-ați pus coada pe spinare și ați dispărut, vorba aia, ca măgarul în ceață?

V-o durut la banană de consecințe. Ce ți-ai zis, Vlăduțule: „Las’ că vorbesc cu Lucică Bode să trimită el un pluton, două de jandarmi, dacă o fi să se lase cu scandal. Să bată la ei ca la fasolea de post”. Nu s-o lăsat cu bătaie, cum ai fi vrut tu, măi Vlăduț, doar cu niște strigături din folclorul de viață nouă: „Criminalii, criminalii”, „Jos guvernul” și „Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor”. Ce zici, ți-au plăcut scandările ca la galerie? Erau pentru tine și pentru ai tăi. Norocul matale cu Șoșoacă că a fost nițel ocupată prin alte părți, că altfel ar fi fost vai și amar de tine. Măi, Vlăduțule, a fost frumos ce ați făcut aseară? Cum, ce ați făcut? L-ai făcut de râs pe șeful tău de la guvern, Cîțu, și pe președintele tău de la Cotroceni, Iohannis, dar și pe ăia doi de la USR PLUS, Barna și Cioloș. Aia ai făcut. Păi asta meritau Cîțu și Iohannis la câtă încredere au sădit în unul ca tine, pe care noi toți te vedeam ca pe o mare speranță a politicii românești, gen Naționala Under 21, antrenată de Adrian Mutu? Le-a crăpat obrazul de rușine, nu alta. Că de aia nici nu au ieșit la televizor, cum o făceau altădată, să ne spună ce și cum. Săracii de ei, la cât îi știm de simțiți, ar fi intrat în pământ de rușine, nu alta. Nu știu dacă astăzi, la câte îl cunosc eu, domnul Cîțu nu-și va prezenta demisia, să spele rușinea de aseară.

Păi se poate una ca asta? Te-ai luat după pesediștii ăia, cu noaptea ca hoții, e frumos? Spune și tu acum, așa face un tânăr educat și manierat? Vai de colții tăi, pardon, mintea ta, Vlăduț!