Platforma autorizată din spatele Caromet Caransebeș, un rai pentru ciubucari

Platforma de depozitare a gunoaielor provenite din construcții din zona Caromet a municipiului Caransebeș este subiect de dezbatere pe Facebook. Unii aruncă vorbe grele asupra Primăriei pentru că permite distrugerea zonei, alții spun că oamenii sunt de fapt certați cu bunul simț.

Având în vedere că există fotografii care incriminează chiar serviciul de Salubritate Transal Urbis, care ar arunca molozul în această zonă, l-am întrebat pe managerul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, care este adevărul: „În spatele societății Caromet, pe acea vale mlăștinoasă, există o platformă a Primăriei Caransebeș de depozitare a molozului și a tuturor materialelor rezultate din construcții și demolări. Doar Transal Urbis și SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații) pot folosi acea platformă printr-o hotărâre de Consiliu Local prin care ni se oferă acordul de depozitare, în mediu controlat. Este adevărat că zona nu este supravegheată și în acest fel au apărut nu numai persoanele fizice care aruncă tot felul de gunoaie, dar și persoane juridice care ridică contra cost aceste resturi de la oameni care construiesc sau repară în casă, în curte și pe bani aruncă ilegal aceste gunoaie tot aici. Nu este normal și lucrul acesta l-am sesizat împreună cu șeful Poliției Locale, Florin Bojin, la conducerea Primăriei”.

Șeful Transal ne-a mai precizat că a propus unele măsuri de securizare a zonei prin care speră ca cei certați cu legea să se împuțineze și locul să fie nivelat.

„Ca și măsuri s-au propus nivelarea platformei, colectarea gunoiului de altă natură decât aceste resturi din demolări, împrejmuirea zonei cu gard, montarea unei bariere și a unui sistem video de supraveghere. Din toată cantitatea existentă, Transal Urbis a depozitat cam 20%, restul – populația, ilegal”, ne-a mai adăugat Chimigeriu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Managerul Transal Urbis este de părere că dacă va mai fi și un paznic în zonă, care să și poată încasa de la cei care doresc să vină direct și să depoziteze în acest loc, va fi o măsură eficientă.

Chimigeriu reamintește că cei care solicită de la societate o benă de 6 metri cubi pentru a se scăpa de gunoaie o pot face contra unei sume de 300 de lei. În acest preț, Transal aduce o benă care poate stagna cât timp este nevoie în fața casei, după care transportă gunoiul la deponeul autorizat. Cei care au mai puțin de 6 metri cubi de moloz vor fi facturați doar pe cantitatea încărcată în benă.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/