Distrus! Mobilierul urban al Lugojului, victimă a vandalizărilor nocturne

În plin centru al municipiului Lugoj, dar și în cartiere, parcuri sau pe malurile Timișului, un peisaj dezolant se arată trecătorilor. Deloc greu de observat, coșurile de gunoi imposibil de utilizat, rupte sau mâncate de rugină atrag atenția. Băncile au și ele un aspect obosit, adesea având vopseaua scorojită sau elemente lipsă.

Sesizările cu privire la aceste nereguli sunt numeroase, oamenii încer­când să atragă atenția fie pe rețelele de socializare, fie în aplicația City Health, unde multe dintre acestea apar ca înregistrate și în curs de re­zolvare. În plus, mai există și problema numărului insu­fi­cient de coșuri de gunoi am­plasate în unele zone ale ora­șului.

Desigur, lipsa aces­tora nu reprezintă o scuză pentru a arunca gunoiul pe stradă, dar dacă numărul coșurilor de gunoi ar fi mai mare, poate că mai mulți lugojeni ar fi încurajați să le folosească.

„Coșurile de gu­noi se schimbă în urma se­sizărilor sau la constatarea biroului tehnic, atunci când se de­plasează pe teren. Nu exis­tă un număr standard al a­cestora. Se poate mări nu­mă­rul de coșuri de gunoi și chiar ar fi indicat. Avem în vedere să suplimentăm nu­mă­rul lor”, a declarat Cristian Galescu, viceprimarul Lu­gojului.

Din păcate, atâta timp cât administrația locală ține cu greu piept ritmului în care mobilierul urban este vandalizat, imaginea Lugo­jului nu se va schimba prea curând în bine.

Cele mai multe sesizări cu privire la mobilierul urban vandalizat au fost înregistrate în Parcul Copiilor, Parcul „George Enescu”, străzile Gh. Doja, Bucegi, Aleea Mocioni, precum și pe malurile Timișului.