Doar pentru decor! Consilierii lugojeni și-au desemnat reprezentanții în consiliile de administrație ale școlilor

explo 1000x200

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe de consiliu s-a numărat și desemnarea de către consilierii locali a reprezentanților în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Lugoj pentru anul școlar 2019-2020.

Liceele și școlile din Lugoj au fost împărțite conform algoritmului politic, cei mai orgolioși consilieri locali alegând unitățile de învățământ considerate de elită.

Astfel, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” au fost desemnați Ioan Barboni, Iosif Crăciunescu și Mariana Epure; la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” vor merge Marius Baboniu, Mariana Epure și Ioan Haneș; la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, Gheorghe Ban, Constantin Savu și Oana Lungulescu Tyukodi; la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Marcel Drăgan, Ioan Haneș și Cristian Cornean; la Școala Gimnazială Nr. 2, Oana Lungulescu Tyukodi și Mihai Agache; la Școala Gimnazială Nr. 3, Doris Bondoc și Fedor Mașniță; la Școala Gimnazială Nr. 4, Iosif Crăciunescu și Cristian Cornean; la Școala Gimnazială Nr. 12, Constantin Savu; la Școala Gimnazială „A. Odeanu”, Gerlinde Opriș, Constantin Savu și Ioan Haneș; la Școala Gimnazială „E. Murgu”, Gheorghe Ban și Bogdan Blidariu; la Grădinița PP Nr. 2, Gerlinde Opriș; la Grădinița PP Nr. 4, Doris Bondoc; la Grădinița PP Nr. 5, Ioan Barboni; la Li­ceul Teoretic „Harul”, Ma­rius Baboniu; la Clubul Sportiv Școlar, Marcel Drăgan, Ioan Barboni și Mihai Anghel; la Clubul Copiilor, Fedor Mașniță și la Grădinița PP „Ysakiny” a fost desemnată Doris Bondoc.

Rolul acestora este mai mult decorativ, pentru că deși de multe ori au ridicat, în ședințele de consiliu, problemele școlii din a cărui CA face parte, solicitările s-au lovit de refuzul primarului, indiferent că a fost vorba de suplimentarea finanțării sau diverse investiții.