Plasmă de la foști pacienți COVID-19, tratament pentru un bolnav internat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Tratamentul cu plasmă prelevată de la persoane care au trecut printr-o dublă testare negativă și au fost considerate vindecate a început astăzi la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Acest tip de tratament este administrat pacienților care dezvoltă o formă severă de COVID-19. La Spitalul „Victor Babeș” a fost administrat astăzi pentru prima dată, iar persoana diagnosticată cu COVID-19 are sub 50 de ani și se află internată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Astăzi am primit de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină trei pungi de plasmă de la pacienți vindecați de COVID-19. S-au administrat astăzi toate cele trei pungi. Protocolul național are trei opțiuni. Pot fi administrate toate cele trei pungi în aceeași zi, pot fi administrate trei pungi în trei zile diferite sau pot fi administrate trei pungi la cinci zile, deci o zi da, o zi nu. Noi am ales varianta de a administra o cantitate mai mare odată în speranța că este mai eficient”, a explicat, pentru Express de Banat, Voichița Lăzureanu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”.

Datorită colectivului medical de la Spitalul „Victor Babeș”, rata vindecărilor este de peste 87%.