Aparat RMN ultramodern, unic în ţară, achiziţionat pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Timişoara

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a fost dotat cu un aparat RMN ultramodern, unic în ţară, achiziţionat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii în proporţie de 90% şi restul de 10% – bani de la bugetul local.

RMN-ul este conceput în special pentru patologia pediatrică, dar poate fi utilizat şi pentru adulţi în diferite investigaţii, explică Diana Manolescu, medic primar radiolog şi coordonatorul laboratorului de radiologie şi imagistică medicală din cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

„Aparatul de rezonanţă magnetică care a fost adus în cadrul spitalului este unul ultra modern, de diagnostic imagistic non-iradiant pentru pacient. Scopul lui a vizat patologia pediatrică infecţioasă şi în acest sens camera aparatului va fi amenajată de tip 3D, dedicată copiilor. Aparatul a fost gândit pentru sfera pediatrică, dar este utilizat şi pentru patologia adultului. Se pot realiza RMN-uri cerebrale, coloană vertebrală în totalitate, RMN genunchi şi alte extremităţi, respectiv evaluarea regiunii abdominale şi pelvine”, spune medicul.

De amenajarea spaţiului se va ocupa o echipă din SUA. Acest tip de amenajare a spaţiului, a aparatului, branduirea, sunt unice în zona de vest şi chiar în România.