Firme din județul Timiș, amendate de Direcția de Sănătate Publică! Încă nu sunt respectate normele

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au dat sancțiuni de aproape 11.000 de lei în județul Timiș pe baza nerespectării normelor impuse la nivel național. Au fost descoperite nereguli inclusiv într-un salon de înfrumusețare.

Verificările în teren ale inspectorilor DSP Timiș încă se soldează cu amenzi. Firmele verificate nu au respectat măsurile de igienizare și dezinfecție, iar angajaților nu li s-a asigurat control medical periodic. Mai mult, nici patronii saloanelor de înfrumusețare nu s-au împrietenit cu normele impuse în contextul în care businessurile au fost puse pe hold în perioada stării de urgență.

„Neconformitățile care au impus aceste măsuri sunt reprezentate de neefectuarea operațiunilor de igienizare și dezinfecție în unități de desfacere cu amănuntul (supermarket-uri), controlul medical periodic incomplet al personalului dintr-un obiectiv comercial și colectarea defectuoasă a deșeurilor rezultate din activitatea medicală. De asemenea, în cadrul unui salon de înfrumusețare s-a constatat utilizarea produselor biocide fără a se respecta instrucțiunile producătorului, motiv pentru care personalul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.600 lei”, au transmis reprezentanții DSP.

Direcția de Sănătate Publică a mai transmis că niciun angajat nu a fost depistat cu coronavirus în pofida numeroaselor misiuni din timpul pandemiei.