Planurile primarului Fritz de a-l schimba pe șeful Horticultura, date peste cap. Cine s-a opus?

Horticultura

Dominic Fritz este foarte nemulțumit de directorul Horticultura, societatea care are grijă de spațiile verzi din centrul Timișoarei, astfel că vrea să-l schimbe. Planurile primarului au fost însă date peste cap, după ce PNL, PSD și Pro România nu au votat pentru declanșarea procedurii de demitere.

Noua conducere a Primăriei Timișoara vrea să scape cât mai repede de directorul Horticultura, o societate aflată în subordinea instituției, care are grijă de spațiile verzi din centrul orașului. În aceste condiții, Dominic Fritz a anunțat că a propus ieri aleșilor locali să voteze mandatarea Consiliului de Administrație pentru demiterea conducerii executive a Horticultura. Însă planurile edilului-șef nu au ieșit, după ce PNL, PSD și Pro România nu au intrat în jocul său.

PNL, PSD și Pro România au boicotat votul din ședința Adunării Generale formate din Consiliul Local, pentru a bloca declanșarea procedurii de demitere a conducerii Horticultura, responsabilă pentru dezastrul din parcurile centrale ale orașului. Nu o să cedăm, o să informăm în continuare transparent cetăţenii, pentru că îi considerăm parteneri în misiunea noastră pentru o Timișoara verde”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei susține că Horticultura nu ar fi remediat „până la capăt” niciuna dintre probleme sesizate privind starea parcurilor și a malurilor Begăi.

Conducerea acestei societăți publice locale a fost învățată să nu dea socoteală timișorenilor, și nici clientului, Primăria, că poate face când dorește, ce dorește și mai ales la ce prețuri dorește, fără nicio bază economică. Incompetența de la Horticultura a fost dublată de incompetența conducerii de la Direcția de Mediu din Primărie, pe care am desființat-o. Am creat o nouă Direcție de Infrastructura Verde care se va ocupa într-un mod mai profesionist și corect de spațiile verzi și contractele primăriei”, a explicat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a afirmat că altceva s-a discutat înainte de ședința de ieri, și nu intenția de demitere a conducerii Horticultura.

În cadrul ședinței AGA Horticultura, colegii din USR Plus au ridicat problema de a mandata Consiliul de Administrație să demită conducerea acestei societăți. Având o înțelegere prealabilă cu aceștia, de a aștepta două săptămâni pentru a fi depus un plan de remediere a situațiilor existente, precum și un raport prin care să explice relațiile pe care conducerea le are cu membrii CA, care sunt cauzele acestui război din conducerea societății, unul care aduce prejudicii orașului și societății, am fost total surprinși de propunerea lor de a «supralegaliza» puterile Consiliului de Administrație! Consiliul de Administrație nu are nevoie de împuternicirea AGA în acest sens, putând demite directorul societății fără o astfel de “delegare” din partea noastră, lucru pe care acesta nu l-a făcut în cele 4 luni de mandat. Grupul PNL nu a părăsit ședința, ci a rămas până la final, dar nu a votat o propunere fără obiect și sens”, a declarat Cosmin Tabără.