Sute de posturi de directori și directori adjuncți ai școlilor din Timiș, scoase la concurs

director,concurs

Ministerul Educației a lansat astăzi concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publică lista posturilor vacante, fiind vorba de aproape 300.

Dascălii care doresc să conducă unitățile de învățământ la care predau intră în focul examenelor, la început de an școlar. Astăzi, 15 septembrie, Ministerul Educației a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, va fi utilizată platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației Civic Net. Acesta este un prim pas în procesul de digitalizare și profesionalizare a managementului unităților de învățământ de stat, astfel încât să se asigure stabilitatea, coerența și competența în procesul de conducere. Până în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesați să participe la concurs își pot crea cont, se pot înscrie și pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute, la orice oră din zilele alocate înscrierilor”, a informat Ministerul Educației.

În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publică lista posturilor de director și director adjunct vacante la nivelul județului. În total, se va organiza concurs pentru 195 de funcții de director și alte 95 pentru posturi de director adjunct.

Dosarele candidaților vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisiile formate la nivel județean, urmând ca rezultatele să fie făcute publice în data de 7 octombrie. Urmează desfășurarea probei scrise, în format fizic vineri, 15 octombrie. Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

upt 1000x100